ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 17/5 ΣΤΙΣ 12μμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Σ.Α. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5 ΣΤΙΣ 2μμ ΑΙΘΡΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΠΠΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Ήδη από τον Δεκέμβρη του 2021 είχε αναγγελθεί η επίσημη είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) από τις 17 Μαΐου, η οποία προβλέπεται να περιπολεί σε εξωτερικούς χώρους των Πανεπιστημίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα 400 μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η σύσταση της οποίας κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ (κάτι που δείχνει με πόση μεγάλη ευκολία το ίδιο το σύνταγμα προσαρμόζεται στην εκάστοτε κυβερνητική ατζέντα). Έτσι ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα κράτος το οποίο έχει ήδη διαμορφώσει μία κατάσταση ελέγχου και βίας απέναντι στις αντιστάσεις και τα σώματά μας με την ευλογία των πρυτανικών αρχών, καθίσταται αναγκαίο το φοιτητικό κίνημα να θέσει τις βάσεις αντίστασης ενάντια στην επερχόμενη νέα "κανονικότητα". Να υπερασπιστούμε το άσυλο ως άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι ως στείρο, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό, να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας και να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μέσα από τις συνελεύσεις, τις πορείες και τις καταλήψεις φάνηκε ότι όπως και πέρσι καταφέραμε να εμποδίσουμε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο άσυλο (καθώς τις μέρες Πέμπτη και Παρασκευή που πολλαπλές σχολές βρισκόντουσαν υπό κατάληψη, δεν έγινε καμία έφοδος). Μέσα από τις δράσεις μας, τις ζωντανές κατειλημμένες σχολές με πολιτική και πολιτιστική δράση, τους ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους, τον συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και την υπόλοιπη κοινωνία μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ζωτικής σημασίας η αυτοοργάνωση των φοιτητ(ρι)ών με ακηδεμόνευτους όρους, δηλαδή μέσω σχημάτων και πολιτικών διαδικασιών στις οποίες αποφασίζουμε εμείς οι ίδιες για ό,τι αφορά τις ζωές μας μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από κομματικές οργανώσεις/ιεραρχίες και κατευθύνσεις, που προέρχονται από οποιονδήποτε πάνω και πέρα από εμάς. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις ως μέσο πάλης, κέντρα αγώνα και συνάντησης του φοιτητικού κινήματος, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας. Δεν περιμένουμε έτοιμες λύσεις και αντιτασσόμαστε στις εκλογικές διαδικασίες και στη λογική της ανάθεσης – όχι από κάποια εμμονή – αλλά γιατί θέλουμε να υπάρχουμε με ίσους όρους, μακριά από συμπεριφορές και ρόλους που υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, ως ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητ(ρι)ών. Γι’ αυτό προτάσσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή, ώστε τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που μας αφορούν να γίνουν υπόθεση όλων μας και όχι μιας μικρής μερίδας «ειδικών» στην πολιτική.

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής

 

afisa 17M mpatsoi auth