ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/11 ΣΤΙΣ 11πμ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ στα συλληφθέντα άτομα της δεύτερης εκκένωσης της πρυτανείας ΑΠΘ στις 11 Μαρτίου 2021
Τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ, προσάγοντας δεκάδες αγωνιστές, συλλαμβάνοντας 16 και προβαίνοντας σε προβοκατόρικες φθορές του χώρου ώστε κατηγορηθούν οι φοιτητές και οι αγωνιστές που βρίσκονταν μέσα.
Τα ένστολα καθάρματα, υπό την ηγεσία του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσχοίδη, καταπατούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το άσυλο, με σκοπό την καταστολή του αγώνα των φοιτητών ενάντια στον Νόμο 4777 και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.
Λίγες ώρες πριν την εισβολή τους, είχε αποφασιστεί από την ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας η παύση της κατάληψης, ενώ η πληροφορία είχε διαρρεύσει και γνωστοποιηθεί τόσο στον πρύτανη όσο και στην ΕΛ.ΑΣ.
Αυτή ακριβώς η απόφαση αποδεικνύει την σημασία του αγώνα που δόθηκε εκείνες τις μέρες. Απέδειξε πως οι καταλήψεις ως μέσο αγώνα των από τα κάτω οργανωμένων φοιτητών μπορούν να θεωρηθούν ισχυρό όπλο του φοιτητικού κινήματος. Έσπασε την αποστείρωση του πανεπιστημίου εν μέσω καραντίνας και ξανά γέμισε τους χώρους του με φοιτητές που συμμετέχουν σε αγωνιστικές διαδικασίες, βάζοντας αναχώματα στην επέλαση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης βρισκόμενοι καθημερινά στους δρόμους του αγώνα.
Η άγρια καταστολή κατά την εκκένωση, απαντήθηκε την ίδια κιόλας μέρα, όταν στους δρόμους της πόλης συγκεντρώθηκαν και πορεύτηκαν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, συγκρουόμενοι με την αστυνομία δείχνοντας πως καμία κατασταλτική απόπειρα των αγώνων μας δεν θα μείνει αναπάντητη.
Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή του νόμου έχει ξεκινήσει, με χιλιάδες μαθητές να μένουν εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε έναν διαρκή απεργιακό αγώνα ενάντια στις αξιολογήσεις τους, με ένα φοιτητικό κίνημα που συνεχίζει να μάχεται καθημερινά έως την κατάργηση του νόμου, οι σύντροφοι/ισσες και οι συναγωνιστές/τριες μας δικάζονται την Παρασκευή 5 Νοέμβρη για τον δίκαιο αγώνα που δόθηκε μέσα στην κατειλημμένη πρυτανεία.
Καλούμε όλες/ους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 5/11 έξω από τα δικαστήρια στις 11.
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΣΩΝ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere
 afisa sximata