Χθες Παρασκευή 9 Ιούλη ήταν η πρώτη μέρα του τριήμερου 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κοινωνικής, Ταξικής & Διεθνιστικής Αλληλεγγύης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Α’ ΦΕΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπάρχουν στον χώρο αναρτημένα πανό, εκθέσεις με κινηματικό υλικό (έκθεση φωτογραφίας με στιγμές αγώνα, έκθεση σκίτσων κ.α.), πάγκοι με κινηματικές εκδόσεις, βιβλία, μπροσούρες, κείμενα, αφίσες, μπλουζάκια οικ. ενίσχυσης του αγώνα ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia, μπλουζάκια της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα, καθώς και μπλουζάκια της ΑΠΟ για την οικ. ενίσχυση του ταξιδιού των συντρόφων Zapatistas στην Ευρώπη.


Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ αφορούσε την Διεθνιστική Αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, στην οποία τοποθετήθηκε συντρόφισσα από το blog «Tierra y Libertad», η ελευθεριακή ομάδα «Via Libre» από την Μπογκοτά-Κολομβία, αναρχικός αγωνιστής Μαπούτσε από την Χιλή και η DAF (Επαναστατική Αναρχική Ομοσπονδία) από την Τουρκία, δίνοντάς την δυνατότητα να μοιραστούμε τις εμπειρίες των αγώνων, των εξεγέρσεων και των αντιστάσεων από διαφορετικές μεριές του πλανήτη, καθώς και να αναδειχτούν τα αναρχικά-ελευθεριακά χαρακτηριστικά που αναπτύσσονται μέσα στις διαδικασίες αυτές, καταδεικνύοντας τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης ως το όπλο μεταξύ των καταπιεσμένων για να αντισταθούν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 


Τέλος, η πρώτη μέρα έκλεισε με το Hip Hop Live οικ. ενίσχυσης με τους Sponty., Smok5, Σημάδι, Sedatephobia, Πένθιμος και Βάγγος.μπεκ. Ευχαριστούμε πολύ τα γκρουπς που έπαιξαν και τον κόσμο που στήριξε, χαρίζοντάς μας μια όμορφη βραδιά.