Παύση κάθε δίωξης του αναρχικού φοιτητή που συνελήφθη για παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο ΕΜΠ
Η τρομοκρατία κράτους και πρυτανικών αρχών δεν θα περάσει!

Την Παρασκευή 31 Μάη συνελήφθη φοιτητής και μέλος της πρωτοβουλίας αναρχικών φοιτητών/-τριών Αθήνας για παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ. Συγκεκριμένα ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ συνέλαβαν τον σύντροφο δυο στενά πριν φτάσει στο σπίτι του και τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, αποδίδοντάς του τις κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας. Η δίωξη αυτή ήρθε ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, ενώ βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο κοσμήτορας της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Η δίκη του αναρχικού φοιτητή έχει οριστεί την Τρίτη 4 Ιούνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η δίωξη αυτή, όπως και η εκκένωση του ελευθεριακού στεκιού Primavera στο ΑΠΘ τη Δευτέρα 3 Ιούνη απο δυνάμεις των ΟΠΚΕ προκειμένου να δοθεί σε ιδιώτες, αποτελεί κομμάτι των αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια , της τρομοκρατίας από κράτος και πρυτανικές αρχές που επιχειρείται να επιβληθεί στους φοιτητικούς αγώνες και της επίθεσης στον κοινωνικό χαρακτήρα του ασύλου με σκοπό τη ριζική μεταβολή των σχολών και τη μετατροπή τους από πεδία ζύμωσης, αμφισβήτησης και αγώνα σε χώρους πλήρως αποστειρωμένους και ελεγχόμενους.
Ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασύλου βρίσκεται διαχρονικά στο στόχαστρο της εξουσίας, είτε μέσα από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους είτε μέσα από μια σειρά νομοσχεδίων που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη φίμωση και την καταστολή των αγωνιζόμενων φοιτητών με πειθαρχικά, διαγραφές και διώξεις και την αποκοπή του από την ιστορία δεκαετιών κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξέσπασαν εντός του.
Σε αυτό το πλαίσιο φοιτητές και φοιτήτριες που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το κράτος του Ισραήλ βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πρυτανικές αρχές που λειτουργούν ως μπροστάρης του υπουργείου καταστολής.
Από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και διεθνώς, επιχειρώντας να διασώσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα φρικιαστικό έγκλημα μαζικής κλίμακας που συντελείται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αναρχικούς φοιτητές και τις φοιτήτριες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες για να παραμείνει το άσυλο πεδίο αγώνα, κινητοποιήσεων και οργάνωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ PRIMAVERA ΣΤΟ ΑΠΘ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

τοπικός συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση