ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Μόλις χθες, το Σάββατο 16/3, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής καταπάτησαν το πανεπιστημιακό άσυλο επιτιθέμενοι για ακόμα μια φορά στα κέντρα αγώνα της κοινωνικής βάσης, τόσο στην Αθήνα εισβάλλοντας στη ΦΕΠΑ, όσο και στη Θεσσαλονίκη εκκενωνόντας της κατάληψη της Σχολης Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Αρχικά, οι μπάτσοι εισέβαλαν στη ΦΕΠΑ, με αφορμή επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν ένα στημένο επικοινωνιακό σόου, με την αστυνομία και τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν φωτογραφίες από άδεια μπουκάλια μπύρας και χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ασφυξιογόνα παρουσιάζοντας την εισβολή ως δήθεν επίτευγμα της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, τρεις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η έφοδος εντός κατειλλημένων χώρων από το Κράτος, και η κατασυκοφάντησή τους από τον κάθε λογής κολαούζο του, δείχνουν πραγματικά το ποσό φοβάται η εξουσία αυτούς τους χώρους, οι οποίοι έχουν αποτελέσει πολλάκις εστίες αγώνα και συσπείρωσης για τον κόσμο της αυτοοργάνωσης.
Μέσα στην ίδια μέρα, ενώ ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΑΠΘ πραγματοποιούσε δράση επανοικειοποίησης μέρους της πανεπιστημιούπολης, οι μπάτσοι εισέβαλαν στο άσυλο και έσπασαν την είσοδο της κατειλημμένης ΣΘΕ εντός της οποίας είχαν καταφύγει οι φοιτητές που πλαισίωσαν τη δράση του Φ.Σ, πραγματοποιώντας 49 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις. Η επίθεση αυτή απέναντι σε μια δράση ενός φοιτητικού συλλόγου, καθώς και η πολλοστή εκκένωση πανεπιστημιακής κατάληψης δείχνουν τις διαθέσεις του κράτους όταν οι από τα κάτω τολμούν να πάρουν πίσω έστω ένα μικρό μέρος από αυτά που τους έχουν στερηθεί, όταν οι μαζικές φοιτητικές δομές λαμβάνουν πράγματι αγωνιστικές αποφάσεις και τις εφαρμόζουν.
Απέναντι στις αστυνομικές εισβολές, την καταπάτηση του ασύλου, τις εκκενώσεις και τον ευτελισμό του βασικού μέσου πάλης του φοιτητικού κινήματος και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν κράτος και ΜΜΕ να επιβάλουν στην κοινωνία, η απάντησή μας είναι μόνο ο αγώνας διαρκείας, η οργάνωση με οριζόντιους όρους, και η αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΗ ΦΕΠΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΣΘΕ ΣΤΟ ΑΠΘ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ
ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας