Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους/τις συλληφθέντες/είσες της χθεσινής εισβολής της αστυνομίας στο ΑΠΘ και την εκκένωση της ΣΘΕ, οι οποίοι σήμερα πήραν της κατηγορίες της διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και απείθειας και αύριο περνάνε από αυτόφωρο

Χθες 16/3 κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης του ΣΦ φυσικού στον πλάτανο του βιολογικού, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο ΑΠΘ. Αφορμή αποτέλεσε η αφαίρεση διαχωριστικού με λαμαρίνες στον χώρο του ασύλου.

Έπειτα βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστιας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που είχε ως στόχο τόσο την εκκένωση της ΣΘΕ, όσο και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών. Των ίδιων που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται στις επάλξεις του φοιτητικού αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση την πανεπιστημίων. Βλέπουμε για ακόμη μια φορά τις κατασταλτικές κινήσεις του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα που μεσα από τους ίδιους τους φοιτητικούς αγώνες αμφισβητεί συνολικά το σάπιο εξουσιαστικό κρατικό καπιταλιστικό σύστημα και τις εγγενείς του αντιφάσεις

Στα πλαίσια αυτής της βάρβαρης αστυνομικής επιχείρησης έγιναν 49 συλλήψεις με τις κατηγορίες της κατάληψης και της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, με ξεκάθαρη στοχοποίηση προς τους καταληψίες φοιτητές. Ανάμεσα εξ αυτών βρίσκεται και ένας σύντροφος μας, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε για ακόμη μια φορά πως ο μόνος δρόμος είναι η ανυποχώρητη στάση στον οργανωμένο αναρχικό αγώνα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η οργάνωση και αγώνας μέσα από ελευθεριακά σχήματα, γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων και την κρατική καταστολή.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσ/νικης - ΑΠΟ-ΟΣ