Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ροζάβα
Ανακοίνωση για τις τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού κράτους στη Β.Α. Συρία

Στις 5 Οκτωβρίου το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες βομβαρδιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής απέναντι στις κουρδικές κοινότητες της Β.Α. Συρίας, με επίκεντρο την πόλη της Τζισρέ και το Κομπάνι. Στόχους του τουρκικού κράτους αποτέλεσαν υποδομές ενέργειας και καυσίμων, νοσοκομεία καθώς και ολόκληρα χωριά, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι στην πλειοψηφία τους άμαχοι. Ολόκληρες πόλεις και χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά ούτε και οι μονάδες παραγωγής τροφίμων, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων στις περιοχές αυτές. Πέρα από τα προφανή αυτά εγκλήματα πολέμου, οι επιθέσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς εγκλημάτων απέναντι στις κουρδικές κοινότητες όπως η δηλητηρίαση του πόσιμου νερού, και κατα συνέπεια της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, οι φυλακίσεις και τα βασανιστήρια Κούρδων μέσα στις τουρκικές φυλακές, αλλά και οι εκτελέσεις αγωνιστών.


Ο σκληρός αγώνας που διεξάγεται στις κούρδικες περιοχές της Ροζάβα με πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό δεν επιδιώκει την ίδρυση ενός ακόμα έθνους - κράτους και την αντικατάσταση των παλιών αλυσίδων με καινούργιες. Επικεντρώνοντας στο τοπικό επίπεδο, με πυλώνες την οικολογία και τον φεμινισμό, χτίζει στο σήμερα δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις και ξανακάνει την πολιτική μέρος της κοινωνικής ζωής. Το επαναστατικό πρόταγμα εδαφικοποιείται σήμερα στη Ροζάβα και επιχειρεί να βρει πατήματα στις χώρες όπου κατοικούν κούρδικοι πληθυσμοί (Συρία, Ιράκ, Τουρκία, Ιράν), προσβλέποντας να εμπνεύσει και να επηρεάσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και πολύ ευρύτερα στο χτίσιμο δομών παγκόσμιας δημοκρατικής συνομοσπονδιακής ένωσης κοινοτήτων, παράλληλα και ανταγωνιστικά με την κρατική καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας.


Το παράδειγμα της Ροζάβα αποδεικνύει οτι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω και της κοινωνικής ζωής μέσω της συλλογικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ουτοπία, αλλά η μόνη απάντηση απέναντι στην κρατική καπιταλιστική βαρβαρότητα που επιβάλλεται ως μοναδική επιλογή. Ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό αλλά και σε κάθε αγώνα που στοχεύει στην κοινωνική επανάσταση και στη δημιουργία ενός κόσμου ελευθερίας και ισότητας.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


Μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 13/10 στις 18.00 | Τσιμισκή με Ναυαρίνου


Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

afisa topikosThessaloniki Rojava 13102023