Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ΑΣΠ και πορεία γειτονιάς, Δευτέρα 04/09 στις 17:30 στην πύλη Ζωγράφου ΕΜΠ


Την Πέμπτη 31/08 πρωινές ώρες τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ., με την συναίνεση και συνεργασία του Πρύτανη Μπουντουβή και της Κοσμήτορα Κάκαλη, καταπατούν το άσυλο και προβαίνουν στην εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου (ΑΣΠ). Λίγες μέρες μετά την ταυτόχρονη εκκένωση των κατειλημμένων χώρων Άνω-Κάτω και Ζιζάνια η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους στους αυτο-οργανωμένους χώρους ως βασικό κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής εκδηλώνεται σε έναν χώρο με βαθιά αγωνιστική παράδοση και ιστορία όπως αυτή του ΕΜΠ.
Η απάντηση της συλλογικότητας που αυτο-διαχειρίζεται το στέκι πολυτεχνείου ήταν άμεση με την ανακατάληψη του κτιρίου και έπειτα κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και ανοιχτή συνέλευση στις 15:00 την ίδια μέρα. Η συνέχεια το λιγότερο τραγική. Αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ) περικυκλώνουν την Πολυτεχνειούπολη και εισβάλλουν επιτιθέμενοι σε οποιονδήποτε βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου, από αλληλέγγυο κόσμο μέχρι περαστικούς, την ώρα μάλιστα που δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες δίνουν μαθήματα. Μπάτσοι μπουκάρουν σε ταράτσες πανεπιστημιακών κτιρίων κυνηγώντας κόσμο, ενώ τα καθάρματα της ομάδας δέλτα, με τις γνωστές πρακτικές τους, παρασέρνουν ανθρώπους με τα μηχανάκια τους με αποτέλεσμα να στείλουν φοιτήτρια στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι. Το όργιο της κρατικής καταστολής εντός του ασύλου κατέληξε σε 23 προσαγωγές με τις τρεις εξ’ αυτών να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν και άλλες δύο συλλήψεις συντρόφων από την (παρα)κρατική ασφάλεια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Συλλήψεις που στηρίζονται πάνω σε 3 συνθήματα στην πρυτανεία και εναν ανοιγμένο πυροσβεστήρα. Μάλλον ο πρύτανης Μπουντουβής σοκαρίστηκε από την βία ενός συνθήματος έξω από το γραφείο του όσο υπέγραφε συμφωνίες για ερευνητικά προγράμματα όπλων για τον ελληνικό στρατό και το ΝΑΤΟ.
Λίγο πριν το τέλος της καριέρας του ως πρύτανης ο Μπουντουβής ανοίγει την πόρτα στους ένστολους φασίστες για να κάνει ξεκάθαρο ότι η αναδιάρθρωση της κορυφής της ιεραρχίας του κρατικού δημόσιου πανεπιστημίου με την είσοδο των μάνατζερς, ή αλλιώς εκπροσώπων ιδιωτικών συμφερόντων στην σύγκλητο του πανεπιστημίου, όπως ακριβως έχει συμβεί και στο ΕΚΠΑ και θα ακολουθήσει και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια, θα σημαίνει και αναδιάρθρωση στη βάση και στο δημόσιο χώρο των σχολών μας. Το δημόσιο πεδίο του πανεπιστημίου θα συρρικνώνεται όσο θα διογκώνεται το ιδιωτικό, οι πολιτικές σχέσεις θα οριοθετούνται από τα μεγάλα κόμματα και μόνο και πάνω απ΄όλα οι αντιστάσεις θα ισοπεδώνονται.
Η ύπαρξη των κατειλημμένων στεκιών εντός των πανεπιστημίων αποτελούν ένα αγκάθι στα πλάνα των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών για την παιδεία. Η εδαφικοποίηση των προταγμάτων της αυτοδιαχείρισης, της αλληλεγγυης και της ισότητας διαχέει διαρκώς ριζοσπαστικές ιδέες, παράγει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συσπειρώνει αγωνιστικά υποκείμενα μη επιτρέποντας τον εξευγενισμό και την ιδιωτικοποίηση να προχωρήσει με τους ρυθμούς που σχεδιάζεται. Οι καταλήψεις εντός των πανεπιστημιακών σχολών εδώ και δεκαετίες δείχνουν τον δρόμο του αυτοοργανωμένου, ακηδεμόνευτου αγώνα που το φοιτητικό κίνημα χρειάζεται για να προχωρήσει. Το ίδιο το μέσο προβάλλει την αγωνιστική πρόταση του αύριο στηριζόμενη από το χθες, αλλά και τον κόσμο τον οποίο επιθυμούμε να βιώσουμε. Μπροστά στην καταστολή του κράτους αλλά και σε όλα αυτα που σχεδιάζει να αλλάξει το επόμενο διάστημα στα πανεπιστημια δεν φοβόμαστε αλλά οργιζόμαστε, δεν αποπροσανατολιζόμαστε αλλά οργανωνόμαστε. Προετοιμάζουμε την δική μας στρατηγική απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Καμία σκέψη για αναθεώρηση του Άρθρου 16, άμεση κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου πλαίσιο. Εξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
10 100 100 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας