Αν η πρώτη έκδοση αποτέλεσε για εμάς πηγή χαράς και προσμονής, αυτή η δεύτερη έκδοση των διάφανων χρόνων είναι με έναν τρόπο ακόμη πιο σημαντική γιατί δείχνει ότι μέσα από την αγάπη που εκδηλώθηκε για ή με αφορμή τους στίχους του Θάνου ήταν αληθινή η άποψη που διατυπώσαμε τον Δεκέμβρη του 2017 ότι αυτή η έκδοση, η πρώτη μετά την απώλεια του Θάνου Ανεστόπουλου, δεν έγινε "τιμής ένεκεν" αλλά άγγιζε μια πραγματική ανάγκη. Μια ανάγκη για φρέσκια ποίηση, για λεπτή απλότητα, για μια σπάνια γενναιοδωρία συναισθημάτων.

Τρεισήμισι χρόνια περίπου μετά την κυκλοφορία των Διάφανων χρόνων και ενώ έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα όπου το βιβλίο είχε εξαντληθεί, ανακοινώνουμε την επανέκδοση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του Θάνου Ανεστόπουλου. Την απόφαση αυτή μας την υπέδειξαν άλλωστε και πολλοί φίλοι και φίλες οι οποίοι επικοινώνησαν όλο αυτό το διάστημα μαζί μας για να αναζητήσουν το βιβλίο. Τα Διάφανα χρόνια θα βρίσκονται στις προθήκες των –ελπίζουμε ανοιχτών χωρίς περιορισμούς- βιβλιοπωλείων τις τελευταίες μέρες του Απρίλη ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Μάη.

Με επόμενη ανακοίνωση θα ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό για την ακριβή ημερομηνία διάθεσης, τους τρόπους απευθείας παραγγελίας και διανομής σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.
Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε επιπλέον ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς έχει προγραμματιστεί και θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό μας μια ολοκαίνουργια έκδοση και της επίσης εξαντλημένης πρώτης ποιητικής συλλογής του Θάνου Ανεστόπουλου με τίτλο "Αρχίζω με το σ’ αγαπώ" [Απ' όλους τους πιο όμορφους δρόμους που διέσχισα... εσύ].

Ελευθεριακές εκδόσεις
Ναυτίλος
17/4/2021

diafanaxronia anestopoulos nautilos