Το δεύτερο μέρος των ασπρόμαυρων στιγμιότυπων αγώνα αποτελείται από 31 φωτογραφίες, τραβηγμένες αρχικά για τις ανάγκες της κινηματικής αντιπληροφόρησης. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι είτε των αγώνων μέσα από τους οποίους γεννήθηκαν είτε του πλούσιου υλικού που έχει παραχθεί μέσα σε αυτούς.

Προερχόμενες από κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αλλά και πολλών χρόνων πίσω, από αγώνες που δόθηκαν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη και με πλήθος αγωνιστών/τριών και συντρόφων/ισσών να δίνουν τις μάχες εκείνες που αποτέλεσαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης τόσο για “το ιδιαίτερο μάτι” καθενός, όσο και για την ίδια την Υπόθεση!

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, αγώνες ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία, συγκρούσεις έξω από κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, ζωντανό Πολυτεχνείο, διεθνιστική αλληλεγγύη, διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, πανό για καταλήψεις, πανό σε σχολεία, φυλακές, κρατητήρια, αναγραφή συνθημάτων είναι κάποια από τα θέματα των στιγμιότυπων που ακολουθούν.

Οι αγώνες του παρελθόντος και του παρόντος μέσα από την αναγκαιότητά τους και την σημαντικότητά τους δημιουργούν τόσο τις προϋποθέσεις για το μέλλον, για να ανοίγουν δρόμους ελευθερίας και χειραφέτησης, όσο και τις δυνατότητες σε κάθε μέρος τους, σε κάθε μόριό τους να εμπνευστεί, να αποδώσει, μέσα σε μια άλλη διάσταση –εν προκειμένω την απεικόνιση- των μαχών που δόθηκαν, τις έννοιες της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, του ανεξάντλητου του αγώνα και της πεποίθησης για το δίκιο του.

Αυτές, λοιπόν, οι 31 φωτογραφίες παγωμένες σε μια εν κινήσει πορεία πολλών ανθρώπων ευελπιστούν να συναντήσουν στο δρόμο και άλλες, μέχρι να νικήσουμε!

28

 

18

 

13

 

1

 

3

 

11

 

17

 

12

 

26

 

20

 

23

 

27

 

29

 

14

 

15

 

16

 

8

 

30

 

25

 

4

 

10

 

6

 

19

 

24

 

2

 

5

 

7

 

31

 

21

 

32

 

 

 


Πρόσφατα άρθρα