Ούτε σπιθαμή γης στη βία των ταγμάτων εφόδου . Αυτοοργάνωση των αγώνων!

 Η Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη φασιστική βία των τελευταίων ημερών. H πιο σοκαριστική από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου πραγματοποιήθηκε εναντίον της έδρας του CGIL, η οποία λανθασμένα αναγνωρίστηκε ως σύμβολο του εργατικού κινήματος. Ακόμα και η βία κατά του προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρώμης και κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Dreamland στο Prato δεν είναι παρά ορατές εκδηλώσεις ενός φασισμού που έχει πλέον βγει στην επιφάνεια, λειτουργώντας απολύτως σύμφωνα με τη φύση του ως εργαλείο ευθέως απέναντι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Πέρα από τις συλλήψεις και την πρόταση για διάλυση των οργανώσεών τους, παραμένει το γεγονός ότι επετράπηκε σε αυτά τα άτομα να δράσουν ακόμη και αφού είχαν ξεκάθαρα ανακοινώσει τις προθέσεις τους. Όπως πριν από εκατό χρόνια και όπως στις δεκαετίες του '60 και του '70, το κράτος και τα αφεντικά χρησιμοποιούν τους φασίστες για τους δικούς τους σκοπούς, για να επιτεθούν στο εργατικό κίνημα και να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσχημα για να αυξήσουν την κατασταλτική πίεση, εξισώνοντας την παρακρατική βία με τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Η απάντηση σε όλα αυτά σίγουρα δεν μπορεί να είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος και των «δημοκρατικών ελευθεριών» ή η υποστήριξη της πολιτικής συνεργασίας με τα κρατικά συνδικάτα.
Μόνο με τη διεύρυνση και την επέκταση των αυτοοργανωμένων αγώνων από τα κάτω και την οικοδόμηση ενός πλατιού μετώπου ριζοσπαστικού αγώνα ενάντια στην κρατική διαχείριση και στην confindustria (γενική συνομοσπονδία ιταλικής βιομηχανίας), θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τη συναίνεση και τη νομιμότητα των νεοφασιστικών κινημάτων.

Υπό αυτή την έννοια, η πετυχημένη γενική απεργία της περασμένης 11ης Οκτωβρίου, που καλέστηκε από όλα τα σωματεία βάσης, ήταν ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην επανέναρξη του κοινωνικού αγώνα με σαφείς και ριζοσπαστικούς στόχους. Για αυτό τον λόγο, οι ομάδες και τα άτομα της FAI βρέθηκαν σε πολλές πλατείες για να συμβάλλουν σε αυτήν την ημέρα αγώνα.

Η FAI εκφράζει όλη την αλληλεγγύη της προς όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις μετεγκαταστάσεις, την επισφάλεια και την εκμετάλλευση.

Για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στις αυταρχικές και μιλιταριστικές πολιτικές της κυβέρνησης, ενάντια στην αλαζονεία των αφεντικών, ενάντια στο φασισμό. Ούτε βήμα πίσω.

 

Η Επιτροπή Επικοινωνίας της Ιταλικής Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI)

 

Πηγή: umanita nova