Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, το αυτόνομο κατειλημμένο εργοστάσιο Rog (AT Rog) στη Λιουμπλιάνα, δέχτηκε επίθεση και εν συνεχεία καταστράφηκε, μετά από κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας που συνδέονται με νεοναζί. Η επίθεση ενορχηστρώθηκε από τον Δήμο της Λιουμπλιάνα. Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς νομική βάση. Σπίτια κατεδαφίστηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, εκλάπη εξοπλισμός, εργαλεία και προσωπικά είδη.

Το AT Rog ιδρύθηκε το 2006 και ήταν ένας κοινωνικός, πολιτιστικός και πολιτικός χώρος που γρήγορα έγινε ένας από τους κύριους κόμβους της άμεσης κοινωνικής δράσης, των δικτύων αλληλεγγύης των μεταναστών, της πολιτικής έρευνας και της δράσης. Μαζί με πολλές άλλες πρακτικές υπηρέτησε τις ανάγκες του λαού της Λιουμπλιάνα. Η Λιουμπλιάνα δημιούργησε το AT Rog επειδή υπήρχε ανάγκη για αυτό. Οι αυθεντικοί δεσμοί του με τους κατοίκους της Λιουμπλιάνα αντικατοπτρίζονται στην τεράστια υποστήριξη από πολλά άτομα, ανεπίσημες πρωτοβουλίες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολλά άλλα.  Όπως και στις πάρα πολλές συνεισφορές και δωρεές που προσφέρθηκαν.

Κατά τη βίαιη εκκένωση και τις επακόλουθες διαδηλώσεις, στις οποίες χιλιάδες άτομα αψήφησαν την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων λόγω πανδημίας, πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ασκήθηκαν ορισμένες ποινικές διώξεις. Αναμένουμε ότι στο επόμενο διάστημα το ύψος των προστίμων θα αυξηθεί καθώς το κράτος συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις. Όλα αυτά θα είναι ένα πρόσθετο βάρος για την κοινότητα του AT Rog που πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει άμεσα ζητήματα στέγασης, κλεμμένου εξοπλισμού και τις ανάγκες της πολιτικής υπεράσπισης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑΕΙ!

 

PayPal: solirog @ riseup.net
More info: solirog @ riseup.net I www.komunal.org I FB Ohranimo Tovarno Rog and [A] Infoshop

 

 

 


Πρόσφατα άρθρα