Χθες, 23/9 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση επανοικειοποίησης του ασύλου στα σκαλιά της πλατείας χημείου. Πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σχετικά με τη συγκυρία και την κατάσταση στα πανεπιστήμια και δημιουργήθηκε πανό αλληλεγγύης για τον αγώνα υπεράσπισης του πάρκου Κύπρου και Πατησίων και της πλατείας Εξαρχείων στην Αθήνα. Ακολούθησε πορεία εντός του ασύλου ενάντια στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου με έντονη την παρουσία των μπάτσων.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για πιθανή υποχώρηση της ΟΠΠΙ και την διάψευση τους από το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ ένα είναι το σίγουρο. Τα ματ, οι ΟΠΠΙ και κάθε λογής μπάτσοι, ακόμα και η αύρα παραμένουν εντός του ασύλου. Το ΑΠΘ εξακολουθεί να αποτελεί κατεχόμενη ζώνη από το κράτος και τα τσιράκια του, όπως εξακολουθεί και ο αγώνας υπεράσπισης των κεκτημένων μας. Ακόμα και σε μια πιθανή υποχώρηση της ΟΠΠΙ, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις υπόλοιπες πτυχές του ν.4777, τα πειθαρχικά, τις διαγραφές, τα τουρνικέ, τις κάμερες, την υποτίμηση των πτυχίων μας, την πλήρη παράδοση δηλαδή των πανεπιστημίων στα συμφέροντα του κεφαλαίου και την ανάπτυξη της προληπτικής αντιεξέγερσης εντός τους.

Οργάνωση και αγώνας για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένων μας, για να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, για να περάσουμε στην αντεπίθεση.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Φωτογραφίες και από την εκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 22/9

Πηγή φωτο: nraow, Land&Freedom

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


Πρόσφατα άρθρα