Την Δευτέρα 2/5, πρώτη μέρα λειτουργίας της Λέσχης μετά τις διακοπές του Πάσχα διαπιστώθηκε απο φοιτητ(ρι)ες ότι ζητούνται κάρτες σίτισης για την διανομή φαγητού. Άμεσα φοιτητές και φοιτήτριες κινητοποιήθηκαν και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για την ελέυθερη πρόσβαση στην λέσχη. Απάντηση της διοίκησης ήταν κλείσει τις διανομές σαν πάγια τακτική. Οι φοιτητ(ρι)ες άμεσα άνοιξαν τις διανομές και μόνοι τους συνεχίζουν κανονικά τις διανομές στους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους.

Σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας η διοίκηση της λέσχης επιλέγει για ακόμα μία φορά να περιορίσει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στην σίτιση.

Η ίδια κατεύθυνση, δηλαδή της κερδοφορίας των αφεντικών και του αποκλεισμού με ταξικά κριτήρια, υπάρχει κι όσον αφορά την σίτιση. Ήδη από το 2013 γίνονται κοινοπραξίες ή εξ ολοκλήρου αναλήψεις από εργολαβίες, φυσικά δε μιλάμε για «φιλάνθρωπες» εταιρείες αλλά για αφεντικά που επιθυμούν να κερδοφορούν. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ο προϋπολογισμός παραμένει σταθερός. Επιπλέον ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας είδαμε προσπάθειες περιορισμού της σίτισης με κάρτες εισόδου, ελέγχους πιστοποιητικών και πάσο. Αποτελεί διαχρονική επιδίωξη των εργολάβων και των διοικήσεων η μείωση των εξυπηρετούμενων από την λέσχη παρά την ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση. Επιπλέον μειώσεις γίνονται και στο προσωπικό με αποτέλεσμα τεράστιες ουρές, ελλιπή εξυπηρέτηση κι αποκλεισμό για όσους/ες δεν έχουν τον χρόνο να περιμένουν.

Απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη επίθεση στα κεκτημένα αγώνα και την συρρίκνωση της φοιτητικής μέριμνας να υπερασπιστούμε μία λέσχη ανοιχτή και προσβάσιμη από όλους/όλες.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΤΑΞΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΡΟΦΗ- ΥΓΕΙΑ- ΣΤΕΓΑΣΗ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/ριών Quieta Movere