ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ 20/4 10πμ

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΕΛΑΣ περικυκλώνει την ΣΘΕ και επιχειρεί να εγκαθιδρύσει την παρουσία της με πρόσχημα τις εργασίες στην κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό. Ήδη από τις 9πμ υπήρχε καλεσμένη δημόσια συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου φοιτητ(ρι)ών, αγωνιστ(ρι)ών και αλληλέγγυου κόσμου στην Σχολή Θετικών Επιστημών. Με πρωτοβουλία του συγκεντρωμένου κόσμου έγινε παρεμπόδιση των εργασιών και ενώ οι εργασίες στο στεκι διακόπηκαν, ασφαλιτες και μπάτσοι παρέμειναν εκεί παριστάνοντας τους εργάτες για να δικαιολογήσουν την κατασταλτική τους επιχείρηση.Από την πρώτη στιγμή οι μπάτσοι περικύκλωσαν την συγκέντρωση και απέκλεισαν τις άλλες 2 συγκεντρώσεις στην πλατεία Χημείου και στην Γεωπονία.

Έπειτα από ώρες απωθήθηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τις συγκεντρώσεις σε ΣΘΕ και πλατεία Χημείου με σώμα πορείας και ακολούθησαν συγκρούσεις με τους μπάτσους. Οι μπάτσοι έπνιξαν το ΑΠΘ στα δακρυγόνα και έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης στον εσωτερικό χώρο της ΣΘΕ, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται και να πνίγεται από τα χημικά πλήθος κόσμου. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη όπως και μία αναίτια προσαγωγή ώρες πριν (όπως μαθαίνουμε εν τέλει μετατράπηκε σε σύλληψη).

Από τις εισβολές των μπάτσων παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», μέχρι τις εισβολές για την εκκένωση της κατάληψη πίσω από το Χημικό και τις εισβολές των τελευταίων ημερών για την κατεδάφιση του στεκιού, το σχέδιο του κράτους είναι ξεκάθαρο. Στόχος είναι η καταστολή των αντιστάσεων και των αγώνων εντός των πανεπιστημίων. Αφού οι μαχητικοί φοιτητικοί αγώνες ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση - με αιχμή την εναντίωση στην δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και στην κατάργηση του Ασύλου- κατάφεραν την αναδίπλωση του κρατικού μηχανισμού αναφορικά με τα αρχικά του σχέδια εκείνο επιτίθεται ξανά, με νέα στρατηγική. Όπως λέγαμε και πέρυσι από την κατάληψη της Πρυτανείας:

«Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές. Ξεδιπλώνει ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο επιβολής, καταστολής και βίας. Οι διαγραφές, το όριο φοίτησης, τα πειθαρχικά επιχειρούν να αλλάξουν συνολικά τη ζωή μας ως φοιτητές/τριες. Παράλληλα η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι κάρτες εισόδου και τα συστήματα παρακολούθησης επιχειρούν να εντείνουν τον έλεγχο και την καταστολή όποιου/ας σηκώσει κεφάλι. Τα γεγονότα πρώτης αστυνομικής εισβολής όσο κι αυτά που ήθελαν να επιχειρήσουν στην τελευταία απόπειρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις θεσμοθετούνται ως κανονικότητα με το νέο νόμο. (Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας 9/3/21)»

Την πραγμάτωση ακριβώς αυτού βλέπουμε και σήμερα, με τους μπάτσους να εισβάλλουν όποτε είναι αναγκαίο για την καταστολή των φοιτητικών αγώνων, των καταλήψεων και της ριζοσπαστικής δράσης ευρύτερα. Σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση του πανεπιστημίου, κυρίως μέσω της πρότασης νόμου «Πανεπιστήμιο 2030» αποκρυσταλλώνεται η εφαρμογή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ακόμα μία πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.

Απέναντι στην κρατική καταστολή και στην προσπάθεια αποστείρωσης των πανεπιστημιακών χώρων οι φοιτητικοί αγώνες θα νικήσουν. Ήδη, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, τα αντανακλαστικά των φοιτητ(ρι)ών ήταν άμεσα και δύο μέρες οι μπάτσοι δεν πέρασαν αλώβητοι από το πανεπιστήμιο. Με όπλο μας την αυτοοργάνωση, με καταλήψεις, πορείες και συγκρούσεις να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας που ορκίζεται στις 17 Μάη.

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Αναρχική συνέλευση φοιτητών/τριων Quieta Movere