αναδημοσίευση από την σελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Pasamontãna

Δύο και πλέον χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το κράτος κηρύττει για πολλοστή φορά το τέλος της, παρότι συνεχίζουμε να έχουμε πάνω από 50 νεκρούς την ημέρα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και χιλιάδες αρρώστους- μια κατάσταση που μας έχει φέρει στις χειρότερες θέσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η κεντρική επιλογή κράτους και κεφαλαίου να διατηρηθεί με κάθε κόστος η κανονικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας υλοποιείται στις πλάτες μας, καταστρέφοντας τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα, αφού προώθησαν και καλλιέργησαν τις διάφορες πλευρές της Άρνησης, έρχονται ξανά να δρέψουν τα αποτελέσματα επιχειρώντας την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ., την ώρα που ακριβώς λόγω της πανδημίας έχει γίνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ η αναγκαιότητα για ένα αναβαθμισμένο, ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με νέες υποδομές και προσλήψεις που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες.

Οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί του κράτους, η ένταση της εργοδοτικής εκμετάλλευσης, η κατάργηση των κοινωνικών – εργατικών κεκτημένων και οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών ακόμα και στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά του νερού, της τροφής, της στέγασης και της ενέργειας φτωχοποιούν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας απαξιώνοντας πλήρως τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές - σπουδαστές, οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι, με ενότητα και αλληλεγγύη, καλούμαστε να κάνουμε πράξη την κοινωνική – ταξική αυτοοργάνωση, τη συλλογική αυτοπροστασία και τη μαζική αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Να αγωνιστούμε ο ένας δίπλα στην άλλη ενάντια στην πανδημία και την κρατική πολιτική που δολοφονεί την Τάξη μας, τον ανορθολογισμό που διαλύει την ταξική συνείδηση, την αλληλεγγύη και τις συντροφικές σχέσεις, και στους φασίστες που επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.

Να μη συνηθίσουμε την υποτίμηση, την εξαθλίωση και το θάνατό μας.
Να αντισταθούμε στο έγκλημα.
Να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία της
κοινωνικής βάσης.

• Άμεση ενίσχυση & αναβάθμιση της δημόσιας υγείας (προσλήψεις, υποδομές, νέα νοσοκομεία) | Δωρεάν υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους
• Αλληλεγγύη με τους υγειονομικούς που μάχονται στο πλευρό της κοινωνίας ενάντια στο θάνατο, την εξαθλίωση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας
• Μόνιμη αποσυμφόρηση – μέτρα προστασίας – αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους έγκλειστους σε φυλακές, ψυχιατρεία & κέντρα κράτησης προσφύγων & μεταναστών
• Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση, την κρατική τρομοκρατία και το φασισμό

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 - 12.00 - Προπύλαια

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña