Σε προσαγωγές πέντε μελών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε. προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για την ανάρτηση πανό, απέναντι από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη που καταργεί στην πράξη το 8ωρο και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας περιελάμβανε ένα πλήθος από περιπολικά, μηχανές και ασφαλίτες. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής αστυνομικοί ζητούσαν τη λίστα μελών του σωματείου, ασφαλίτες έβγαζαν φωτογραφίες τους/ις συναδέλφους/ισσες καθώς επίσης ζητήθηκε από τους προσαχθέντες να κατεβάσουν το πανό. Μετά από κάποια ώρα τα μέλη μας αφέθηκαν ελεύθερα.

Ένα χρόνο μετά το κρεσέντο καταστολής και βίας που έστησε η κυβέρνηση μέσα στο ΑΠΘ, τώρα στοχοποιεί τους/τις εργαζόμενους/ες στην έρευνα, που διεκδικούν τα αυτονόητα: μισθό, ασφάλιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θέλει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου και να καταστείλει όποια φωνή υψώνεται ενάντια στην περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας, οικοδομώντας μια ζοφερή αστυνομοκρατούμενη πραγματικότητα, όπου η μόνη φώνη που θα ακούγεται είναι η αδίστακτη προπαγάνδα που τροφοδοτείται στα ΜΜΕ.

Τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν, τις γνωρίζουμε, μας πεισμώνουν ακόμα παραπάνω για να παλέψουμε και να οργανωθούμε μέσα από οριζόντιες διαδικασίες, ενάντια στον αυταρχισμό και την υποτίμηση της εργασίας μας. Αγωνιζόμαστε πλάι στους φοιτητές, τις καθηγήτριες, τις εργαζόμενες, ενάντια στο φακέλωμα των σωματείων, την κατάργηση του 8ώρου και την ποινικοποίηση της απεργίας.

Διοικούσα επιτροπή παραρτήματος Θεσσαλονίκης Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε.).

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του σωματείου