Παρακάτω βρίσκεται η ανακοίνωση ενημέρωσης για την χθεσινή εκδήλωση, από την Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο&Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης.

Ενημέρωση από τη χθεσινή εκδήλωση στα πανεπιστήμια από τη συλλογικότητα μας.

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 9 Απριλίου, στον χώρο της πλατείας Χημείου στο Α.Π.Θ. με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργάνωσε η συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο" (μέλος της ΑΠΟ) με τίτλο "Αναρχισμός ή βαρβαρότητα": Το κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης απέναντι στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους & κεφαλαίου | Κοινωνικοί - ταξικοί αγώνες και η θέση του αναρχικού κινήματος.

Περίπου 200 άτομα συνολικά παρακολούθησαν τις πολιτικές ομιλίες μαθητών, φοιτητών όπως και την τοποθέτηση της συλλογικότητάς μας. Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, νέοι και νέες, όπως επίσης και εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με τον αναρχικό λόγο, γνωρίστηκαν με τις δυνάμεις του οργανωμένου αναρχικού κινήματος.

Στον χώρο καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν πάγκοι με πολιτικό υλικό, προκηρύξεις και μπροσούρες, όπως επίσης παζάρι πολιτικού και λογοτεχνικού βιβλίου, έργα καλλιτεχνών και μπλούζες για την οικονομική ενίσχυση συλληφθέντων.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν την πρωτοβουλία γεμίζει με αισιοδοξία τις μέρες μας που συνεχίζουν να είναι μέρες διαρκούς αγώνα και κινητοποίησης. Ελπίζουμε όσα ακούστηκαν να φανούν χρήσιμα σε όσους αγωνίζονται, μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις γειτονιές. Οργάνωση κι αγώνας σε όλα τα πεδία ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

* Το σύνολο της εκδήλωσης έχει βιντεοσκοπηθεί και θα ανέβει στα μέσα ενημέρωσης της συλλογικότητας τις αμέσως επόμενες μέρες μαζί με τις πολιτικές τοποθετήσεις που ακούστηκαν.