Η Κατάληψη Rosa Nera, η οποία παραμένει ανοιχτή και σας περιμένει, καταγγέλει την χυδαία και σεξιστική επίθεση κατά της συντρόφισσας μας και την σύλληψη δύο μελών μας.
Οι ενέργειες αυτές έγιναν από κουκουλωμένα υποκείμενα των ΤΑΕ και της ΟΠΚΕ, τα οποία μπήκαν σήμερα στη Αυλή της Ρόζας με τις έγγραφες πλάτες της Ελένης Παπαδοπούλου, υπεύθυνης της Αρχαιολογίας στα Χανιά, η οποία λειτουργεί ως φορέας ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης και ως φερέφωνο της Μενδώνη και της ιδιωτικοποίησης του Λόφου Καστέλλι.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, εισέβαλλαν στην αυλή κάποιοι ένστολοι κουκουλωμένοι τραμπούκοι, με παραλλαγμένες τις στολές τους με σύμβολα που παραπέμπουν σε νεοφασιστικές οργανώσεις. Στην συνέχεια επιτέθηκαν σε συντρόφισσα. Αφού προσέβαλλαν την οικογένεια της, γνωστός ένστολος τραμπούκος της δεξιάς αρπάζοντας την συντρόφισσα της είπε: “Τώρα που σε κρατάω εγώ, δεν νιώθεις πιο γυναίκα;…” Ανάλογες χυδαίες συμπεριφορές ακολούθησαν κατά την προσαγωγή της συντρόφισσας και του συντρόφου στην Ασφάλεια Χανίων.
Οι κατηγορίες κατά του συντρόφου και της συντρόφισσας είναι η απείθεια, η βλάβη μνημείου (για τοποθέτηση πολιτικού πανό) και η διέγερση του πλήθους (...των αστυνομικών προφανώς, αφού δεν υπήρχε άλλο πλήθος μεσημεριάτικα στην αυλή.)
Για να σοβαρευτούμε. Οι πολιτικές και κοινωνικές απαντήσεις που αναλογούν στην υπόθεση θα δοθούν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες της Rosa Nera και των κινηματικών ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται, στον χρόνο και με τον τρόπο που πρέπει.
Προς το παρόν σας περιμένουμε στην σημερινή παράσταση στην Αυλή των Ρόδων, στις 9.30 ως μία πρώτη δημιουργική απάντηση ενάντια στους εχθρούς της ζωής.


Κατάληψη Rosa Nera