Το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών αποτέλεσε την τραγική αφορμή, με την οποία η κοινωνία ξεχύθηκε πέρσι στους δρόμους, αψηφώντας το σάπιο σύστημα που καταστρέφει τις ζωές μας.

Με την εγκληματική αδιαφορία του Κράτους για τη συντήρηση και τη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και την ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς με την οποία οι δημόσιες υποδομές από κοινωνικά αγαθά έγιναν πηγή κέρδους για το Κεφάλαιο, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε, 57 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Οι πράξεις αντίστασης εκείνης της περιόδου, όπως η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, και οι μαζικές και συγκρουσιακές πορείες στον δρόμο, έδειξαν πως το Κράτος και τα αφεντικά έχουν κάθε λόγο να φοβούνται τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.
Με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εξόφθαλμη συγκάλυψη, που ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να επιβάλει στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, η αντίδραση των από τα κάτω αποτελεί μονόδρομο. Η επεξεργασία των συνομιλιών των εργαζομένων της μοιραίας νύχτας, το μπάζωμα του σημείου με τσιμέντο, οι αισχρές δικαιολογίες που ακολούθησαν, και η συκοφάντηση από κυβερνητικούς κύκλους των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι προσπαθούν να μην αφεθεί η υπόθεση στη λήθη, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μας εξωθούν στο να βγούμε πάλι στους δρόμους.
Να αποτυπώσουμε την οργή μας έμπρακτα. Ενάντια στο σάπιο αυτό σύστημα, που μετατρέπει τις ανθρώπινες ζωές σε αναλώσιμες πηγές κέρδους. Να σταθούμε μαχητικά και με αυτοοργανωμένους όρους, για την κοινωνία που θέλουμε, και μπορούμε να φέρουμε.


Όλοι/ες στη συγκέντρωση για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών | Τρίτη 9 Απριλίου 2024| Προπύλαια | 19:00

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας