ΜΠΑΤΣΟΙ-ΜΜΕ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Trafficking, Συγκάλυψη και (παιδο)βιασμοί

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ TRAFFICKING ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου ανακοινώνεται η πρόταση της εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού για την υπόθεση trafficking της 12χρονης από τον Κολωνό, με την οποία επιχειρεί να ξεπλένει αναιδώς τον παιδοβιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους παιδοβιαστές . Η εισαγγελέας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αισχρή απολογία του βασικού παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, ο οποίος δήλωσε ότι «Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι μαστροπός, ήμουν ερωτευμένος» και πως το παιδί «είχε ξεκινήσει να εκδίδεται πολύ πριν συνευρεθούν ερωτικά», καταθέτει πρόταση για απαλλαγή του Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων, όπως και της εμπορίας ανθρώπου.

Παράλληλα, η πρόταση της εισαγγελέως στοχεύει στην ενοχοποίηση της μητέρας ως μαστροπού της κόρης της με αφόρητη πίεση, συναισθηματικό εκβιασμό και οικονομική εκμετάλλευση. Παρόλο που η μητέρα οδηγήθηκε στην φυλακή λίγες μέρες αφότου απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει την υπόθεση σωματεμπορίας της 12χρονης κόρης της και το παιδί από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται με το πιο απεχθή τρόπο ως αποδιοπομπαίος τράγος, προκειμένου να περάσουν στο απυρόβλητο, τόσο οι κατηγορούμενοι, όσο και το ευρύτερο κύκλωμα trafficking, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη τόσο της αστυνομίας όσο και της πολιτικής ελίτ (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης). Παράλληλα, δεδομένου ότι η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών με απουσία δημοσιογράφων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο γνωστοποίησης των όσο συμβαίνουν σε αυτήν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ασκηθεί κοινωνική επιτήρηση του «έργου» των δικαστικών αρχών. Απροκάλυπτα η εισαγγελέας αναγγέλλει το ότι δεν έχει σημασία τον μέγεθος του αδικήματος που κάποιος διαπράττει, αλλά οι πλάτες που τον στηρίζουν.

Το σάπιο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και οι θεσμοί του αποπειρώνται για ακόμα μία φορά να επιβάλλουν μέσω της αστικής δικαιοσύνης τη σιωπή στα θύματα, εξευτελίζοντας τα με ανεκδιήγητες ερωτήσεις εντός των δικαστικών αιθουσών, απειλώντας τα ίδια και τις οικογένειες τους, δίνοντας το μήνυμα ότι το «δίκιο» ανήκει στους «δυνατούς», δίνοντας το ελεύθερο σε βιαστές, παιδοβιαστές, μαστροπούς και δολοφόνους να συνεχίζουν το «έργο» τους απολαμβάνοντας την ασυλία της δικαιοσύνης και των πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών τους διασυνδέσεων.

Η υπεράσπιση της 12χρονης και της οικογένειας της, αλλά και κάθε ανήλικου ή ενήλικου ατόμου που βασανίζεται και απειλείται είναι έργο των από τα κάτω. Ενάντια στις θεσμικές αυταπάτες, ας υπερασπιστούμε εμείς το δίκιο. "Αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε μένα". Ο μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός μας αγώνας και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μη βρεθεί καμία μόνη απέναντι στους δυνάστες που εξουσιάζουν τις ζωές μας.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ,
TRAFFICKING, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ (ΠΑΙΔΟ)ΒΙΑΣΜΟΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ- ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ ΠΟΡΕΙΑ: Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19.00, Καμάρα

Ελεύθερες Γυναίκες | Μαύρο και Κόκκινο (μέλος Α.Π.Ο./Ο.Σ.)