Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα queer άτομα που δέχτηκαν επίθεση
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/03, 19:00 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ & Λ.ΝΙΚΗΣ

Χθες το βράδυ δύο queer άτομα που διέρχονταν από την πλατεία Αριστοτέλους δέχονται θρασύδειλη επίθεση από έναν όχλο φασιστοειδών καθαρμάτων που βρίσκονταν στο σημείο. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τα άτομα δέχτηκαν χτυπήματα, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ενώ παράλληλα οι επιτιθέμενοι εξαπέλυαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την εμφάνιση τους κάνοντας ξεκάθαρη την ταυτότητα τους και τον λόγο της επίθεσης. Πρέπει να σημειωθεί πως παρότι το Α.Τ. Λευκού Πύργου βρίσκεται σε μηδαμινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης οι μπάτσοι έφτασαν έπειτα από ένα τέταρτο και ενώ τα δύο άτομα είχαν καταφύγει σε κοντινό κατάστημα το οποίο βρίσκονταν περικυκλωμένο από ομάδες ατόμων που συνέχιζαν τις χυδαιολογίες και τις απειλές.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη λίστα των φασιστικών επιθέσεων σε ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε μετανάστες, σε κόσμο του αγώνα και σε κάθε τι “ξένο” και “διαφορετικό”. Τα θύματα μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικά αλλά οι δράστες πάντα ίδιοι. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του/της Ζάκ/Zackie Oh! και τόσων άλλων διαχέουν το μίσος μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ, τις εκκλησίες τα κανάλια και το διαδίκτυο πιστεύοντας πως μπορούν να σταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές μας με τις πλάτες πάντα των ένστολων καθαρμάτων που τους καλύπτουν και τους προστατεύουν.
Κάθε τέτοια προσπάθεια αποτελεί για μας μία ακόμα αφορμή να δηλώσουμε το αυτονόητο πως ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι μέσα από τα έδρανα της βουλής και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Καμία προσπάθεια εμφάνισης των φασιστικών ομάδων και καμία απόπειρα διαχύσης των ιδεών τους δεν θα γίνει ανεκτή. Κανένας διάλογος με τα φασιστικά αποβράσματα και καμία απόπειρα δικαιολόγησης και αποποίησης ευθυνών λόγω ηλικίας δεν είναι αποδεκτή.
Να στείλουμε τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους εξαλείφοντας τον κοινωνικό, φυλετικό και κάθε άλλο ρατσισμό από τις ζωές μας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία! Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ορατότητα στο δημόσιο χώρο, βάζοντας φραγμό σε κανιβαλιστικές ρητορικές & πρακτικές μέχρι την κατάργηση των έμφυλων διαχωρισμών και κάθε είδους διακρίσεων

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης
Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων