Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου|  Καλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης των συλληφθέντων ατόμων της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Στις 30/03 του 2023 η αστυνομία εισέβαλλε και εκκένωσε την επί 18 μέρες κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ συλλαμβάνοντας 10 φοιτητές/-τριες, σπουδάστριες/-στες και αλληλέγγυους.
Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ έγινε από την κίνηση σπουδαστών/τριών, φοιτητών/τριών για την Ελευθεριακή οργάνωση στην βάση και αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα των καλλιτεχνών απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών και κατ' επέκταση των ζωών μας, επιδιώκοντας και καταφέρνοντας να συνδέσει το σπουδαστικό με το φοιτητικό υποκείμενο απέναντι σε μια συντεχνιακή αντίληψη που μας χωρίζει. Η κατάληψη μπήκε από την πρώτη κιόλας στιγμή σε μια συνθήκη πολιορκίας όπου οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτήριο εμποδίζοντας αλληλέγγυο κόσμο να πλησιάσει και να δώσει τρόφιμα, νερό, είδη πρώτης ανάγκης ή έστω να έχει κάποια επικοινωνία με τους καταληψίες.
Ωστόσο, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ παρέμεινε ζωντανή με καθημερινές συγκεντρώσεις απο αλληλέγγυο κόσμο έξω από την κατάληψη, με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με λαιβ αλληλεγγύης και με την στήριξη του κόσμου που αγωνίζεται.
Σε μια συνθήκη έντονης καταστολής που βιώνουμε στο σήμερα, με αμέτρητους θανάτους μεταναστών, εκμετάλλευση και καταστροφή της φύσης, έντονη φτωχοποίηση, φίμωση και επίθεση σε οποιονδήποτε επιλέγει να αντιδράσει, οι καταληψίες της πρυτανείας του ΕΚΠΑ δικάζονται και διώκονται για των αγώνα που έδωσαν απέναντι στην απαξίωση των καλλιτεχνικών σπουδών, στο έγκλημα στα Τέμπη, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, απέναντι στον νόμο 4777 και την πανεπιστημιακή αστυνομία, απέναντι στην γενικότερη υποβάθμιση των ζωών μας.


Δεν ξεχνάμε τους αγώνες που δώσαμε και κανένας αγώνας μας δεν έχει τελειώσει.


Καλούμε σε στήριξη και αλληλεγγύη των συλληφθέντων ατόμων της κατειλημμενης πρυτανείας του ΕΚΠΑ την Πέμπτη 21/09 και 9.00 στο δικαστήριο Ευελπιδων, κτήριο 7, αίθουσα 2.