(…) τα αξιοσέβαστα πρόσωπα των δημοκρατικών ανακτόρων έβγαλαν τα κοστούμια τους, αλλά κανείς δεν χειροκρότησε

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 6 Απρίλη, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν ξαφνικά στο θέατρο Ολύμπια που από τις 24 Φεβρουαρίου τελούσε υπό κατάληψη από τον Συντονισμό εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού, στο πλαίσιο του ευρύτερου αγώνα σπουδαστών και καλλιτεχνών. Κατά την εκκένωση της κατάληψης συνελήφθησαν 10 χορευτές/τριες που βρίσκονταν στο κτίριο, ενώ τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες της Διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και Παράνομης βίας. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα είχε εκκενωθεί η κατειλημμένη από την “Κίνηση Φοιτητών/τριών & Σπουδαστών/τριών για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση” Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ σήμερα οι επίσης 10 συλληφέντες/είσες της Πρυτανείας δικάζονταν εξ αναβολής με τις ίδιες κατηγορίες.
Το θέατρο Ολύμπια είναι στην ευθύνη της δημοτικής αρχής της Αθήνας και συγκεκριμένα του ΟΠΑΝΔΑ που πρόσφατα επιτέθηκε δημόσια στους καταληψίες με δημόσιο συκοφαντικό κείμενο, σε συνάφεια τόσο με το τελεσίγραφο του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου ενάντια στην κατάληψη Ρεξ, όσο και με τη δημόσια συγκατάθεση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για την εκκένωση της Πρυτανείας.
Η ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση στα κατειλημμένα κέντρα αγώνα έρχεται σε συνέχεια της απαξίωσης που επιφύλαξε το κράτος στον πολύμηνο αγώνα των καλλιτεχνών. Τα πτυχία μας παραμένουν αδιαβάθμητα, η εκπαίδευσή μας κατά βάση ιδιωτική και λειψή, τα εργασιακά μας δικαιώματα ανοχύρωτα, οι ζωές μας υπονομευμένες. Την ώρα που η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση μοιράζει προνόμια στους κερδοσκόπους της γνώσης και ουσιαστικά νομιμοποιεί την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, ταυτόχρονα επιτίθεται στον κόσμο που αγωνίζεται για καλλιτεχνική παιδεία και αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς.
Η επίθεση σε μία καλλιτεχνική εστία αντίστασης είναι επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία, και η αντίσταση στα κερδοσκοπικά και αντικοινωνικά σχέδια της πολιτικής εξουσίας είναι υπόθεση όλων μας.
Κόντρα στις εκλογικές ψευδαισθήσεις και τις λογικές της ανάθεσης, η συνέχεια του αγώνα περνά μέσα από την προάσπιση των εστιών του!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ!
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ !

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 19,00

Ελευθεριακή πρωτοβουλία καλλιτεχνών