Το πρωί της Δευτέρας 13/3 πραγματοποιήθηκε από την “Κίνηση Φοιτητών/τριών, Σπουδαστριών/ών για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση” κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας, με αιχμές το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, το ΠΔ85 σε βάρος των καλλιτεχνών και τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4777 για τα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση γίνεται εν μέσω καθημερινών κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, που διαδηλώνουν ενάντια στο σύστημα που εξαθλιώνει και δολοφονεί.

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από την πρώτη κιόλας ώρα περικυκλώνεται από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επί 18 μέρες αποκλείουν την πρόσβαση στο κτίριο και προσαγάγουν αλληλέγγυο κόσμο που προσπαθεί να δώσει φαγητό, φάρμακα και ρούχα στους καταληψίες. Παρά τον αστυνομικό αποκλεισμό της κατάληψης, όλες αυτές τις μέρες αλληλέγγυοι/ες, φοιτητές/τριες και σπουδαστές/τριες βρίσκονται καθημερινά στα Προπύλαια είτε αυθόρμητα σε ένδειξη αλληλεγγύης με το εγχείρημα και τους καταληψίες είτε πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης. Τα ξημερώματα της 30ης Μάρτη πραγματοποιείται αστυνομική εισβολή και εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας με την συγκατάθεση των πρυτανικών αρχών και οι καταληψίες συλλαμβάνονται, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της απείθειας.

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ επιχείρησε να συνδέσει τόσο τον αγώνα των σπουδαστών/τριών και καλλιτεχνών ενάντια στο πδ85 με τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο ν.4777, την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα όσο και ευρύτερα με αιχμή τις κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη τον αγώνα ενάντια σε ένα ολόκληρο σύστημα που δολοφονεί στις ράγες των τρένων, στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, στα σύνορα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που καταστέλει και τρομοκρατεί όσους και όσες αγωνίζονται.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες, οι συνεχείς κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις πανεπιστημίων, καλλιτεχνικών σχολών και θεάτρων, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες και αλληλέγγυο κόσμο και η ανακατάληψη της Mundo Nuevo στέλνουν το μήνυμα πως μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κοινωνικός ξεσηκωμός, η κοινωνική αυτοοργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας.

Στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι η τρομοκρατία, ο έλεγχος και το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Πέμπτη 6 Απρίλη, Ευελπίδων, 9.00

Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση