Κάτω τα χέρια από τους αγώνες!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

Από τη Δευτέρα, 13/3, μια νέα επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης λαμβάνει χώρα έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Το κτήριο είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις καταστολής για δεύτερη μέρα. Για μια ακόμα φορά, κατάληψη φοιτητών αντιμετωπίζεται με τα ΜΑΤ.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Την περασμένη Τετάρτη, 8/3, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλουν στην Πρυτανεία, στην οποία υπήρχε κατάληψη φοιτητών. Πέταξαν χημικά μέσα στο κτήριο, ενέργεια εγκληματική για την ασφάλεια όσων ήταν εκεί.

Από πλευράς Διοίκησης ΕΚΠΑ καμιά ανακοίνωση δεν έγινε για τις όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά και επικίνδυνες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, το Ίδρυμα συνεχίζει το λοκ άουτ στη Νομική που ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα, μέχρι και τις 16/3 (τουλάχιστον ως τότε έχει ανακοινωθεί), συμμετέχοντας στις ενέργειες προληπτικής καταστολής κάθε δυνάμει συλλογικής διαδικασίας που μπορεί να οδηγήσει στην έκφραση αντίδρασης στην απαξίωση της ζωής.

Οι αγώνες για τη ζωή, οι κινητοποιήσεις κι η αγανάκτηση των τελευταίων ημερών, από την τραγωδία στα Τέμπη μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζονται με καταστολή σε σταθμούς τρένων, κτήρια και δρόμους. Αντιμετωπίζονται με μια πολιτική που δεν υπολογίζει ούτε καν ζωές.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η καταστολή δε θα φιμώσει όσους φωνάζουν, κινητοποιούνται, αγωνίζονται.

Οι αγώνες – τελικά – συνεχίζονται.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ