Κάλεσμα διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 στα Προπύλαια και στις 17.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου καλεί σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 15.02 στις 11:00 στα Προπύλαια και στις 17.00 έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο μαθητές/τριες, σπουδαστές/στριες, διδάσκουσες/οντες, καλλιτέχνιδες/ες από όλο το φάσμα των τεχνών καθώς και εργαζόμενους/ες όχι μόνο στον πολιτισμό, αλλά σε όλα τα πεδία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε πιο συλλογικά από ποτέ, ενάντια στο βαρύτατο πλήγμα που υφίστανται οι δημιουργοί εξαιτίας του ΠΔ85, της απουσίας κρατικής μέριμνας και της σκόπιμης υποβάθμισης των τεχνών στη χώρα μας.
Εν όψει εκλογών, σχεδόν ένα μήνα πριν την αναμενόμενη διάλυση της Βουλής, με πλήθος διαμαρτυρόμενου κόσμου να πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας και με τις καταλήψεις να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα συμπεριλαμβάνοντας πλέον στο δυναμικό τους την ΑΣΚΤ και την Σχολή Θεάτρου ΑΠΘ, το ΥΠΠΟ δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία επίσημη δήλωση για την αποκατάσταση του σοβαρότατου πλήγματος από το οποίο πλήττεται το σύνολο της καλλιτεχνικής κοινότητας στην Ελλάδα: Εκατοντάδες φοιτητές/τριες κινδυνεύουμε να χάσουμε τη χρονιά μας με κίνδυνο πολλοί/ες από εμάς να μην μπορέσουν να την επαναλάβουν, δεκάδες διδάσκουσες/όντες έχουν παραιτηθεί από τις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι καλλιτέχνες/ιδες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή κατάσταση ως προς την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, με την κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει έμπρακτα ούτε κατ'ελάχιστο την απόλυτη ευθύνη της.
Θα σας περιμένουμε όλες και όλους στην κρίσιμη αυτή κινητοποίηση, για να διαδηλώσουμε με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μαξίμου. Όσοι και όσες επιθυμείτε μπορείτε, το πρωί στα Προπύλαια να συμμετάσχετε στην δράση μας, "Κάλεσμα διαμαρτυρίας με λευκή μάσκα και κόκκινη μύτη κλόουν", φέρνοντας μαζί σας τον δικό σας, προσωπικό κλόουν ως φορέα αλήθειας, αντίστασης και ελευθερίας.


Με δύναμη, συλλογικότητα, φαντασία και αλληλεγγύη, δεν θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την νίκη.

Απαιτούμε:

1) Την ΆΜΕΣΗ τροποποίηση του ΠΔ 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003) ή τη δημιουργία αποδεδειγμένης ισότιμης βαθμίδας με το ΤΕ. Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων.
2) Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών,
3) Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας,
4) Την ΆΜΕΣΗ ίδρυση Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Παραστατικών Τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους απόφοιτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών. (Διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών.)

Το συντονιστικό της κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

 

αναδημοσίευση από την σελίδα του Συλλόγου Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου