ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
📍12:00 Άγαλμα Βενιζέλου


Οι Δραματικές Σχολές του Εθνικού θεάτρου, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τελούν υπό κατάληψη εδώ και ένα μήνα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο ΠΔ 85, το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών και τον πολιτισμό εν γένει.
Οι ιδιωτικές σχολές καταφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προχωρούν σε μαζική αποχή από τα μαθήματα. Πλέον τελεί υπό κατάληψη και η ΚΣΟΤ.

Οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου θαρραλέα δηλώνουν ότι αν δεν παρθεί ικανοποιητική απόφαση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου θα παραιτηθούν, με κίνδυνο να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.
Η πρώτη απάντηση της κυβέρνησης έρχεται στις 30 Ιανουαρίου με την κατάθεση τροπολογίας για το ΠΔ 85, εξαιρώντας τους καλλιτέχνες από αυτό. Βέβαια, η συγκεκριμένη τροποποίηση όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα της διαβάθμισης, αλλά ακόμα χειρότερα, αφήνει τις μισθολογικές απολαβές των καλλιτεχνών έρμαιο στα χέρια της εκάστοτε κοινής υπουργικής απόφασης, με κίνδυνο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Την Τετάρτη 8/2 το ΣΕΗ προκηρύσσει νέα 24ωρη απεργία, σε συνέχεια της μαζικής 48ωρης απεργίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Καμιά πρόβα, καμιά παράσταση, κανένα γύρισμα!
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με τις δραματικές σχολές της Αθήνας να καταλαμβάνουν το ιστορικό κτήριο Τσίλλερ και της Θεσσαλονίκης το Βασιλικό θέατρο.
Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.
Καλούμε σε πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8/2 στις 12μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ μέχρι την επίλυση στο χρόνιο ζήτημα των αδιαβάθμητων σπουδών μας.
Πάγιο αίτημά μας η ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες με μόνη επιλογή τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα, καμία σκέψη για ίδρυση κολλεγίων.
• Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Μειωμένου Κόμιστρου, Δωρεάν συγγραμμάτων και λοιπών Φοιτητικών Δικαιωμάτων.
• Την ίδρυση Δημόσιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών στα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών.
Ενάντια στην υποβάθμιση του Πολιτισμού
Ενάντια στην υποτίμηση των σπουδών μας


Το Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης από την Κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου

 

poreia katalhpsh basilikou 8 2 2023