ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01/2023

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, όπου δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις και άτομα της ασφάλειας εισέβαλλαν στον κατειλημμένο χώρο. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 4 άτομα που βρισκόντουσαν στον χώρο της κατάληψης, ενώ παράλληλα προσάχθηκαν 4 αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες που επιχείρησαν να πλαισιώσουν την αντανακλαστική συγκέντρωση στα πέριξ της Mundo Nuevo. Εκ τότε, η περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη, αποκλείοντας την κοινότητα αγώνα να προσεγγίσει την κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται καθημερινές εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου ο χώρος να γίνει μη λειτουργικός για οποιαδήποτε μεταγενέστερη χρήση.

Το κράτος επιχειρεί για ακόμη μια φορά να καταστήσει σαφή τα μακρόπνοα σχέδια και ελπίδες του να καταστείλει το αναρχικό κίνημα, χτυπώντας αδιάκοπα δομές αγώνες και στέγες πολιτικής αλληλο-τροφοδότησης. Δεν είναι τυχαίο, που σε αυτή την πολιτική συγκυρία που έχει επιλεχθεί η στρατηγική της έντασης, και σε ένα προεκλογικό πλαίσιο, οι κυβερνητικοί ταγοί και επαΐοντες της κατασταλτικής διαχείρισης επιχειρούν να αμαυρώσουν τις μέρες του Αλέξη, βάζοντας στο στόχαστρο την Mundo Nuevo, μια κατάληψη που για 7 χρόνια αποτελούσε κομβικό σημείο αναφοράς του οργανωμένου αναρχικού αγώνα. Η κυβέρνηση αδιαμφησβήτητα καταβάλλει μια αδηφάγο προσπάθεια να προσελκύσει εκείνα τα οπισθοδρομικά κοινωνικά τμήματα, εκείνους που απέχουν και παραμένουν αμέτοχοι απέναντι στις κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις. Παρόλα αυτά, τα κατασταλτικά χτυπήματα δεν αποτελούν κατά κύριο λόγο προεκλογικές τακτικές κινήσεις αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος. Με τον ίδιο τρόπο που χτυπήθηκε με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα το 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ και η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η κατάληψη Libertatia τα προηγούμενα χρόνια κατά την διάρκεια της ανοικοδόμησής της, και η Mundo Nuevo στο σήμερα, ο κρατικός μηχανισμός έχει αναγνωρίσει ως βασικό του εχθρό το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, από τα πανεπιστήμια, μέχρι τις γειτονιές, τον αντιφασιστικό αγώνα και σε κάθε άλλο κοινωνικό πεδίο και για τον λόγο αυτό εξαπολύει την επίθεσή του.

Η καταστολή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Χτυπάει και πλήττει κέντρα αγώνα από την MundoNuevo μέχρι το ΑΠΘ. Οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις, με πιο χαρακτηριστικές εκείνη στο ''Στέκι του Βιολογικού'' και την επιχείρηση εκκένωσης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής υποδεικνύουν τις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού να θεμελιώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, ναρκοθετώντας πεδία αγώνα σε όλη την περιφέρεια και υψώνοντας λαμαρίνες μπροστά στα σημεία αναφοράς της κοινότητας αγώνα. Ο αποστειρωμένος πανεπιστημιακός χώρος που ευαγγελίζονται είναι τμήμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που τον βλέπουμε μέρα με τη μέρα να υλοποιείται και να πασχίζει να πάρει σάρκα και οστά. Σε κάθε κοινωνικό πεδίο (από το πανεπιστήμιο και την Μαλαματίνα μέχρι την MundoNuevo) που υπάρχει αγωνιστική συγκρότηση, μια ανυποχώρητη, ζωντανή και επικίνδυνη μάχη, ο φόβος του κράτους μεταφράζεται σε στρατοπέδευση μπάτσων και διαρκή καταστολή.

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταλήψεις αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Η Mundo Nuevo για 7 ολόκληρα χρόνια συνιστούσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, θεμέλιο ελευθεριακής δράσης και κινητήριο μοχλό του αναρχικού αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάληψη MundoNuevo, στάθηκε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, όλων εκείνων που ταλανίζονται από την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Η κατάληψη αναμφίβολα αποτελεί έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αστών, καθώς δεν έπαψε ποτέ να αντιμάχεται και να θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Η πολιτική κατεύθυνση της Mundo Nuevo ενάντια στον ιεραρχικό κορμό, ανέκαθεν συνιστούσε τραύμα στα πλάνα της κυβερνητικής στρατηγικής και της κρατικής ηγεμονίας, η οποία με την πρώτη ευκαιρία έσπευσε να το επουλώσει, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της τρομοκρατικής πολιτικής της.

Αναμφίβολα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία αναφορικά με τις κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι πλέον σαφείς οι δομικές αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, είναι ζήτημα του κινήματος η σύνδεση των επιμέρους αντιστάσεων και αγώνων με μόνο στόχο την συνολική αμφισβήτηση του σάπιου αυτού συστήματος και την κατάθεση συνολικών προτάσεων στο κοινωνικό σώμα για την αυριανή κοινωνία. Με βασικές αρχές, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, όπως εκφράζονται και εντός των καταλήψεων, είναι επιτακτική ανάγκη η υπεράσπιση και η ανάκτηση των εργαλείων και των κοινωνικών προσβάσεων που δημιουργούνται μέσω των καταλήψεων. Από το ΑΠΘ, μέχρι την Μundo Nuevo, να βρεθούμε ξανά και ξανά στον δρόμο για την υπεράσπιση των κεκτημένων αγώνα, για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

Καλούμε σε:

Παρασκευή 13/01 18:00 Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Εκδήλωση- Συζήτηση: «Οι καταλήψεις σε κάθε κοινωνικό πεδίο ως μέσο του αναρχικού αγώνα και η υπεράσπισή τους. Από τα πανεπιστήμια, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ως τις γειτονιές και τον αντιφασιστικό αγώνα»
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01- ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΜΑΡΑ 18:00
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ, ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΤΡΟΤΟΜΕΊΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ- Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

quieta ekdilosikatalipseis paneladikimundo 17012023