Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Προβολή ντοκιμαντερ στην Mundo Nuevo
Παρασκευή 18 Μάρτιος 2022, 08:30pm
Επισκέψεις : 911
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προβολή Ντοκιμαντέρ & Bar
UNGDOMSHUSET "ΣΠΙΤΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ"
 
Το βίντεο για τον αγώνα υπεράσπισης της κατάληψης Ungdomshuset δημιουργήθηκε από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37. Το οπτικοακουστικό υλικό είναι μια σύνθεση από το αρχείο - βίντεο του Ungdomshuset που μας παραχώρησαν σύντροφοι από την Κοπεγχάγη αλλά και από υλικό που διακινήθηκε στο διαδίκτυο. Η αφήγηση βασίζεται σε κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο αναρχικό δελτίο Μαύρη Σημαία, σε κείμενα αλληλεγγύης της ΛΚ 37 και ανακοινώσεις των καταληψιών στη Δανία. Το βίντεο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην κατάληψη ενώ ο αγώνας αυτός βρισκόταν σε εξέλιξη, στις 9 Μάη του 2007. Ένας αγώνας που συνεχίστηκε αδιάλειπτα, με πολύμορφες, δυναμικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, μέχρι την επανάκτηση ενός νέου "σπιτιού νεολαίας".
Υπό την πίεση της ανυποχώρητης στάσης καταληψιών και αλληλέγγυων που προκάλεσε απόγνωση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Δανίας, αλλά και της ευρείας κοινωνικής αποδοκιμασίας απέναντι στο όργιο καταστολής, με εκατοντάδες συλλήψεις, δεκάδες φυλακίσεις και άσκηση εκτεταμένης φυσικής βίας από την αστυνομία, οι τοπικές αρχές εξαναγκάστηκαν σε τεράστια οπισθοχώρηση, με τον δήμο της Κοπεγχάγης να παραχωρεί ένα νέο κτίριο για τη στέγαση του Ungdomshuset τον Ιούνιο του 2008.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/03 20:30 στην Κατάληψη Mundo Nuevo - Φιλίππου με Σιατίστης
 
ungdomshuset2

Πρόσφατα άρθρα