Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Προβολη ντοκιμαντερ και συζητηση για την 8η μάρτη
Τετάρτη 02 Μάρτιος 2022, 08:00pm
Επισκέψεις : 1551

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Triangle: Remembering The Fire"

Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 20:00 στην Κατάληψη Mundo Nuevo

*θα ακολουθήσει μπαρ

"8η ΜΑΡΤΗ: ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Σημαντική τομή για την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως ημέρα της γυναίκας, αποτελούν οι ριζοσπαστικοί και αιματηροί αγώνες που έδωσαν εργάτριες -κατά κύριο λόγο μετανάστριες- σε εργοστάσια και βιομηχανίες στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ισότητα ως προς την αμοιβή τους, αλλά και αμφισβητώντας τους παραδοσιακούς ρόλους που τους επιβάλλονταν λόγω του φύλου τους, συγκρούστηκαν τόσο με τα αφεντικά όσο και με τις δυνάμεις καταστολής.

Παρόλες τις προσπάθειες της κυριαρχίας να αποχαρακτηρίσει την συγκεκριμένη μέρα, αποκόπτοντας την από τις ρίζες της και υποβαθμίζοντάς την σε «γιορτή της γυναίκας», η 8η Μάρτη ως μέρα αντίστασης και αγώνα είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Οι αγώνες ενάντια στην πατριαρχία που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά κρατούν ακόμα ανοιχτό τον δρόμο για την γυναικεία χειραφέτηση και τη συντριβή του κόσμου της εξουσίας, δημιουργώντας αναχώματα στην ολοένα και εντονότερη επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, φωνάζοντας ότι οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και οι παρενοχλήσεις δεν θα γίνουν κανονικότητα, ότι δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο και τον εξευτελισμό. [...]

Η οργάνωση των από τα κάτω και ο αγώνας απέναντι στους εξουσιαστές αυτού του κόσμου είναι μονόδρομος. Καμία διαμαρτυρία που δεν επιλέγει να βγει στον δρόμο του αγώνα δεν αρκεί. Ο δρόμος για την εξάλειψη της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, έναν αγώνα συνολικό ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας. Καμία μόνη. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη, χέρι με χέρι και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Αγωνιζόμαστε μέχρι να καταστρέψουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και φωνάζουμε μαζί με τις αδερφές μας σε όλο τον κόσμο ότι καμιά δολοφονία και καμία κακοποίηση δε θα μείνει αναπάντητη! Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη. Μέχρι να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα. Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα χωρά μέσα του όλους τους κόσμους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελεύθερες Γυναίκες, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο" - Α.Π.Ο.-Ο.Σ.

 

afisa eleutheresgunaikes triangle provoli flevaris2022

Τοποθεσία Κατάληψη Mundo Nuevo

Πρόσφατα άρθρα