Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταγγέλουσες του παραβιαστή γιατρού & καθηγητή του ΑΤΕΙΘ
Τρίτη 02 Νοέμβριος 2021, 09:00am
Επισκέψεις : 1382

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταγγέλουσες του παραβιαστή γιατρού και καθηγητή του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ)
ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ), κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση ενάντια σε καθηγητή του τμήματος, και ιδιώτη γυναικολόγο γιατρό. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες. Μετά την τρίτη αναβολή, στην δίκη στις 22 Σεπτέμβρη, καθηγητές και γιατροί έθεσαν, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, τον στιγματισμό που βιώνει λόγω της δικαστικής διαδικασίας στην οποία εμπλέχτηκε αναίτια. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες κρατούνται όμηρες σε ένα τέτοιο καθεστώς καθημερινού βιασμού και κακοποίησης, καθώς οι κατηγορούμενοι ξεπλένονται για τον "έντιμο" βίο τους, την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, το επιστημονικό τους έργο, την "ασφάλεια" που παρέχουν, την υψηλή τους θέση στον κόσμο της εξουσίας. Όλα αυτά που γαλουχίζουν, οπλίζουν, δικαιολογούν και συγκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, αποτελούν ένα ολόκληρο σύστημα, που ονομάζεται κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία.

H πατριαρχική βία είναι παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία περιστατικά έμφυλης βίας γνωστοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό: Από τις σεξιστικές επιθέσεις στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, από την επικριτικότητα στις εκτρώσεις, από τους ξυλοδαρμούς έως και τις γυναικοκτονίες.


Η αντιμετώπιση της πατριαρχικής βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"
μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

dipae maieutiki


 

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου είναι η τελευταία δικάσιμος της δίκης, όπου αναμένεται να βγει και η τελική απόφαση.

Κράτος, ΜΜΕ, σχολές & εκκλησία

_Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ) κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση. Σε αυτά εμπλέκεται καθηγητής του τμήματος, και ιδιώτης γυναικολόγος γιατρός. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης παραβαίνοντας το πρωτόκολλο παραβίαζε τις κοπέλες.

ΟΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

_Είµαστε πολλές και ερχόµαστε από µακριά. Είµαστε άνεργες, εργάτριες, φοιτήτριες, μητέρες. Είμαστε αναρχικές, αντιφασίστριες, εξεγερμένες. Σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους που ξεσπάνε περιστατικά έμφυλης βίας, με οργάνωση κι αγώνα σπάμε τη σιωπή που επιβάλλει η πατριαρχία.

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

dipae maieutiki2


Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου είναι η τελευταία δικάσιμος της δίκης του παραβιαστή γυναικολόγου - καθηγητή, όπου αναμένεται να βγει και η τελική απόφαση. Όλες και όλοι εκεί!

dipae maieutiki3

 

Τοποθεσία Δικαστήρια Θεσσαλονίκης