Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απολυμένο εργαζόμενο του ΕΚΠΑ Δ. Αντωνίου
Τετάρτη 17 Ιούλιος 2024, 06:00pm
Επισκέψεις : 396
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα των φοιτητών/-τριών, αλλά και εργαζομένων στην εκπαίδευση, ενάντια στο νομοσχέδιο στην ίδρυση παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παράκαμψη του άρθρου 16, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλέστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να υπερασπιστούν κεκτημένα χρόνων και κινήθηκαν μαχητικά ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του Κράτους και των πρυτανικών αρχών. Μια τέτοια κίνηση ήταν η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ΕΚΠΑ στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ, με σκοπό να μπλοκάρουν την τηλεξεταστική, ένα κατασταλτικό μέτρο που χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μας, ώστε να υπονομεύει ένα από τα κεντρικότερα μέσα πάλης των φοιτητών, αυτό της κατάληψης.
Την κινητοποίηση αυτή στήριξαν και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, στεκόμενοι αλληλέγγυα στον αγώνα των φοιτητών/-τριών. Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις αυτές, το Κράτος και οι πρυτανικές αρχές φρόντισαν να δείξουν τις πραγματικές τους διαθέσεις προς όσους αγωνίζονται. Ο εργαζόμενος Δ. Αντωνίου, ο οποίος εργάζεται επί 19 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ανανεωμένες συμβάσεις, και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, απολύθηκε εκδικητικά την περίοδο εκείνη, καθώς η διοίκηση του ΕΚΠΑ δεν ανανέωσε τη σύμβασή του. Μετά από ένα πρώτο κερδοφόρο κύμα αλληλεγγύης και αντίστασης στην τρομοκρατία που εκδηλώθηκε την άνοιξη από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα τόσο του ΕΚΠΑ όσο και άλλων σχολών, η πρυτανεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση και να υπογραφεί δίμηνη σύμβαση με σκοπό αυτή να ξανα ανανεωθεί τον Αύγουστο. Πριν λίγες μέρες ωστόσο, εν μέσω καλοκαιριού, η πρυτανεία ανακοίνωσε τη μη ανανέωση της σύμβασης του Δ. Αντωνίου! Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κατασταλτικής εκστρατείας εκ μέρους του Κράτους, έτσι ώστε να επιβάλει την ατζέντα του για πλήρη κοινωνική και πολιτική απονέκρωση των πανεπιστήμιων ανενόχλητα, κόβοντας από τη ρίζα όσες αντιστάσεις εκδηλώνονται και τρομοκρατώντας όσους και όσες αγωνίζονται ακόμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Οι δεκάδες αστυνομικές εισβολές εντός του ασύλου μέσα σε λίγους μήνες, οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις πολιτικών χώρων και στεκιών σε σχολές μέσα σε διάστημα ενός μήνα (Primavera στο ΑΠΘ, Στέκι Μαθηματικού ΑΠΘ, Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής ΑΠΘ, Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης, Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, η πολύ πρόσφατη εκκένωση του στεκιού της αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο επί της Πατησίων και η λίστα δεν έχει τελειωμό), οι απειλές για διαγραφές προς τους 49 συλληφθέντες/-ίσσες της ΣΘΕ του ΑΠΘ, το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε πολιτικής ή πολιτιστικής εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια όπως η επίθεση στο διήμερο Αναρχικό Φεστιβάλ ΑΠΘ, η αξιολόγηση των καθηγητών στα σχολεία, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, και η δίωξη συνδικαλιστών εργαζομένων στην εκπαίδευση, είναι όλα μαζί κομμάτια ενός σχεδίου του Κράτους για την τρομοκράτηση και την εξάντληση όσων αγωνίζονται. Από πλευράς μας, από την πλευρά των από τα κάτω και της κοινωνίας, η απάντηση δεν πρέπει να είναι αυτή της υποχώρησης, αλλά της οργάνωσης και της αντεπίθεσης. Οι προκλήσεις Κράτους και πρυτανικών αρχών δεν πρέπει, και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Απαιτούμε την ανανέωση της σύμβασης του εργαζομένου Δ. Αντωνίου, κόντρα στο κλίμα φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση: Τετάρτη 17/7 στις 18:00 στα Προπύλαια

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας