Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Κάλεσμα αλληλεγγύης στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών
Τρίτη 02 Ιούλιος 2024, 08:00pm
Επισκέψεις : 220
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 02.7, 20:00 Σβώλου με Γούναρη

Την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε αντιμέτωπες με μια ακόμα σειρά επιθέσεων στις δομές και στον κόσμο του αγώνα και συγκεκριμένα στην κοινότητα των Προσφυγικών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης 18/06 μέλη της κοινότητας στοχοποιήθηκαν και προσεγγίστηκαν από 12 οχήματα μπάτσους, οι οποίοι προχώρησαν σε αναίτια προσαγωγή τους κατά μια διαδικασία επίδειξης ταυτότητας. Την ίδια ακόμα μέρα τα ένστολα καθάρματα ακινητοποίησαν δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν 2 μέλη της κοινότητας και προκαλώντας μάλιστα φθορές στο όχημα οδήγησαν τα άτομα στην ΓΑΔΑ. Άλλωστε, 3 μόνο μέρες αργότερα, και μέσα σε ένα συνεχές κλίμα τρομοκρατίας και παρακολούθησης της γειτονιάς απαγάγονται βίαια 2 άτομα ενώ έπειτα από την έμπρακτη αλληλεγγύη και άμεση αντίδραση του αλληλέγγυου κόσμου ακολούθησε ένα «όργιο καταστολής, χημικών και βίας». Η λίστα και μόνο των δέκα κατηγοριών που προσπαθούν να προσάψουν στους δύο συντρόφους της κοινότητας από κοινού με την αναφορά στις δικαστικές αίθουσες σε 70 «άγνωστους δράστες», συλλογικοποιώντας με αυτό το τέχνασμα τον «κίνδυνο», επιδιώκει την τρομοκράτηση του κόσμου, την αναζήτηση «πατημάτων» για την νομιμοποίηση της κρατικής βίας και την επίθεση στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές.

Σαφέστατα, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά συνέχεια των απειλών και των εκκενώσεων στεκιών και καταλήψεων το προηγούμενο διάστημα, σε πλήρη πάντα ευθυγράμμιση με τις εξαγγελίες του Χρυσοχοΐδη για εκκενώσεις όλων των στεκιών στον πανεπιστημιακό χώρο αλλά και επιχειρήσεις «σκούπα» στον αθηναϊκό αστικό ιστό. Η ίδια, μάλιστα, η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών έχει τα τελευταία 14 χρόνια απειληθεί, στοχοποιηθεί και χτυπηθεί ουκ ολίγες φορές στο όνομα της ανάπλασης, του εξευγενισμού και της καθαρότητας. Πώς θα γινόταν άλλωστε να μην αποτελεί στόχο του κράτους και του κεφαλαίου, μια κοινότητα- ανάχωμα στην καπιταλιστική λαίλαπα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και όλες τις εκφάνσεις του; Που προτάσσει έμπρακτα τις σχέσεις αλληλεγγύης, την αλληλοβοήθεια και τον συλλογικό τρόπο ζωής απέναντι στην δολοφονική μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, ενάντια σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης των ζωών μας, τον ατομικισμό και την αισχροκέρδεια.

Την στιγμή που η εντατικοποίηση των ζωών μας, οι ιδιωτικοποιήσεις των στοιχειωδών αγαθών, η ακρίβεια, οι εξαθλιωμένοι μισθοί πείνας και τα 13ώρα, η ανάπλαση των γειτονιών όπως και η επακόλουθη εκθετική αύξηση των ενοικίων και ο εκτοπισμός των κατοίκων αποτελούν καθημερινή «θηλιά» που σφίγγει τον λαιμό των καταπιεσμένων, την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός επιδιώκει όλο και πιο έντονα το δόγμα-καθεστώς «νόμος και τάξη», εφαρμόζοντας την προληπτική αντιεξέγερση, προκειμένου αφενός να προσπαθήσει να σωπάσει τον αγωνιζόμενο κόσμο και να διευκολύνει την επέλαση του κεφαλαίου και την εμπορευματοποίηση όλο και περισσότερων αγαθών.

Εμείς δεν θα σωπάσουμε! Απέναντι στον θανατοκρατούμενο κόσμο που θέλουν να μας επιβάλουν εμείς θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας μαζικά και μαχητικά θα τονίσουμε με συλλογικούς αγώνες ότι κανένας δεν είναι μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή. Δεν σταματάμε να οραματιζόμαστε και να παλεύουμε να χτίζουμε μέρα την μέρα τον κόσμο ελευθερίας και ζωής που επιθυμούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ Χ.Κ

Κάτω τα ξερά σας από τις δομές αγώνα

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

afisa quietamovere prosfygika 02072024

Πρόσφατα άρθρα