Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νικη] Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας
Κυριακή 21 Απρίλιος 2024, 06:00pm
Επισκέψεις : 112
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας | Κυριακή 21/04, στις 18:00, στο Ελευθεριακό Κέντρο: "No Pasarán"

Η Κ. είναι γυναίκα 70 ετών και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. Βρισκόταν σε έναν γάμο για 45 χρόνια, ώπου κακοποιούνταν σωματικά, ψυχικά και λεκτικά επί καθημερινής βάσεως. Όλα αυτά τα χρόνια έκανε προσπάθειες για να ξεφύγει από αυτόν τον κακοποιητικό γάμο, οι οποίες δεν καρποφόρησαν.
Η Κ. ήταν οικονομικά αυτόνομη, εργαζόταν ως δημόσια υπάλληλος κι αυτή τη στιγμή είναι σε σύνταξη. Τα χρήματά της όμως, βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του πρώην άντρα της σε λογαριασμό που είχε και ο ίδιος πρόσβαση.
Την περίοδο της πανδημίας η κατάσταση εντάθηκε και η Κ. έφυγε από τη μόνικη κατοικία της βιαστικά, χωρίς προσωπικά αντικείμενα και καμία απολύτως ενημέρωση/ειδοποίηση.
Τα 3 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει κατοικίες στη πόλη της Θεσσαλονίκης με τελική απόφαση να φύγει εκτός πόλης.
Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν δικαστικές διαμάχες στις οποίες αιτήθηκε δικαίωση για την βία που υπέστη, τα χρήματα που της ανήκουν , καθώς και τη στέγασή της στη μόνιμη κατοικία της. Κανένα από τα αιτήματα της δεν δικαιώθηκε, αντιθέτως χλευάστηκε και αμφισβητήθηκε και κακοποιήθηκε εκ νέου εντός των δικαστικών αιθουσών.
Η Κ. αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά για τρίτη και τελευταία φορά το εφάπαξ το οποίο, χωρίς λόγο βρίσκεται στην κατοχή του πρώην άντρα της, με σκοπό να εξασφαλίσει τη μελλοντική της επιβίωση.

Στεκόμαστε δίπλα η μία στην άλλη, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, στους χώρους εργασίας και στο δρόμο. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε πως καμία κακοποίηση, καμία γυναικοκτονία και κανένας βιασμός δεν θα μείνουν αναπάντητοι/-ες, γιατί καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στις δικαστικές αρχές που αθωώνουν γυναικοκτόνους και παιδοβιαστές, συγκαλύπτουν κυκλώματα trafficking και στέκονται στο πλευρό όσων καταγγέλουμε. Καμία μόνη!

Ελεύθερες Γυναίκες (της Συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο, μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.