Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Πορεία γειτονιάς ενάντια στις σεξιστικές και σεξουαλικές επιθέσεις
Κυριακή 31 Μάρτιος 2024, 01:00pm
Επισκέψεις : 199
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πορεία γειτονιάς ενάντια στις σεξιστικές και σεξουαλικές επιθέσεις | Κυριακή 31/3 | 13:00 | Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι Νεάπολης)


Τον τελευταίο καιρό, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λαγκαδά, πολλές κοπέλες δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υβριστικά σχόλια, προσβολές και απειλές σεξιστικής και σεξουαλικής βίας, από έναν συγκεκριμένο άντρα που μένει στην περιοχή, ο οποίος τις προσεγγίζει σε πάρκα, στάσεις λεωφορείων, πλατείες ή τις ακολουθεί μέχρι το σπίτι.
Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αντίθετα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έμφυλης βίας και καταπίεσης στην κοινωνία όπου ζούμε. Τα τελευταία χρόνια, δεκάδες γυναικοκτονίες, βιασμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μία πληθώρα περιστατικών έμφυλης βίας, κυκλωμάτων trafficking και παιδοβιασμών έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από τις απειλές και τις ανισότητες μέσα στους εργασιακούς χώρους, από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις μέσα στα αστυνομικά τμήματα, το ξέπλυμα παιδοβιαστών και βιαστών που ανήκουν στην πολιτική και οικονομική ελίτ ή χαίρουν της προστασίας της όπως στις περιπτώσεις του Λιγνάδη και των Λεβέντηδων και την συγκάλυψη κυκλωμάτων trafficking στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, μπάτσοι, παπάδες και μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως στην περίπτωση του Κολωνού, είναι φανερό πως ο κόσμος της εξουσίας επιχειρεί το βάθεμα της εκμετάλλευσης και καθυπόταξης των από τα κάτω, ενώ παράλληλα γαλουχεί και οπλίζει τα χέρια βιαστών, κακοποιητών και δολοφόνων μέσα στο ίδιο το κοινωνικό σώμα για τη διαίρεση των εκμεταλλευόμενων. Είναι σαφές πως η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η χθεσινή ημέρα ήταν σημαντικό σημείο στον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία. Η καταδίκη του μαστρωπού παιδοβιαστή Μίχου, και η παράλληλη αθώωση της -όντως αθώας- μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, αποτελεί απόδειξη πως με όπλο μας την αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικές νίκες στον αγώνα. Ωστόσο δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Αντιλαμβανόμαστε πως η θεσμική συγκάλυψη των κυκλωμάτων trafficking δε σταμάτησε με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, καθώς ο Μίχος αθωώθηκε για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, αφού βασικά μέλη του κυκλώματος δεν παραπέμφθηκαν καν σε δίκη. Αυτό σε συνδυασμό με την αθώωση των 6 από τους 25 παιδοβιαστών μας δείχνει ολοκάθαρα πως κανένας αγώνας δεν τελείωσε εδώ, καμία δικαιοσύνη που φτιάχτηκε για να υπηρετεί θεσμούς, νόμους και κράτος δεν αποτελεί πραγματικό τρόπο δικαίωσης. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα των από τα κάτω, των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.
Ως αναρχικές και ως γυναίκες οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει την πατριαρχία. Παλεύουμε για τη χειραφέτηση, την ισότητα, την ελευθερία. Προτάσσουμε την οργάνωση από τα κάτω για την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Με συλλογικοποίηση και οργάνωση να ανατρέψουμε το κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ


Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων