Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Πανκεπαιδευτική πορεία
Πέμπτη 25 Ιανουάριος 2024, 12:00pm
Επισκέψεις : 432
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρισκόμαστε μπροστά στην Τρίτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, Καταλήψεις Διαρκείας και μαχητική παρουσία του φοιτητικού κινήματος στον δρόμο. Ως βασικό επίδικο στο σήμερα κρίνεται η συνέχιση των καταλήψεων σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη με επίκεντρο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά ήδη έχουν χαραχτεί κάποιες γραμμές αναφορικά με την πορεία του κινήματος που θέτει η κάθε τάση. Ήδη είδαμε κάποιες πρώτες σημαντικές νίκες με τους Συλλόγους του Γεωλογικού, του Φυσικού και του ΠΑ.ΜΑΚ. να δείχνουν τον δρόμο, αφού ήδη λάβανε ριζοσπαστικές αποφάσεις με ανοιχτά πλαίσια ενώ ταυτόχρονα ήδη τα διοικητικά όργανα εξέδωσαν ανακοινώσεις για αναβολή της εξεταστικής για όσο υπάρχει σε ισχύ η απόφαση του συλλόγου.
Ήδη έγινε φανερό από τις πρώτες διαδηλώσεις πως η αυτοοργάνωση των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και υπερασπιζόμενη την δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι απαραίτητη για την πραγματική αμφισβήτηση του επερχόμενου νομοσχεδίου. Ήδη είναι δεικτική η μαζικότητα των ελευθεριακών μπλοκ στον δρόμο, τα μαχητικά τους χαρακτηριστικά τόσο στον δρόμο όσο και μέσα στις γενικές συνελεύσεις. Είναι απαραίτητο ο αγώνας αυτός να θέσει ως κεντρικά τα ελευθεριακά προτάγματα, μέσα από συντονιστικές επιτροπές με αποφασιστικό χαρακτήρα, Συντονιστικά Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων που θα μπορέσουν να δομήσουν στρατηγική για τα επόμενα βήματα του κινήματος και να μην αποτελούν ένα θέατρο συζητήσεων μόνο των οργανωμένων, δίχως μαζική συμμετοχή της βάσης.
Με όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τις καταλήψεις να περιφρουρήσουμε τις διαδικασίες βάσης και να βρεθούμε ξανά και ξανά στον δρόμο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να προσπαθήσουμε να δομήσουμε καταφάσεις μέσα στο φοιτητικό κίνημα για ολόκληρη την κοινωνία. Ακριβώς επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής κράτους και κεφαλαίου, του σάπιου κόσμου της εξουσίας η αμφισβήτηση του νόμου αυτού σημαίνει και την συνολική αμφισβήτηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 25/01, 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

 

quieta poreia 25 1 24