Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
Τρίτη 05 Δεκέμβριος 2023, 05:00pm
Επισκέψεις : 716
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Η Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας αποτελεί μία πολιτική συνέλευση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με βασικό και κύριο στόχο την δημιουργία ενός ελυθεριακού πόλου εντός του αποκεντρωμένου πανεπιστημιακού ιστού της Αθήνας που θα μπορεί να σχεδιάσει, να συντονίσει και να υλοποιήσει δομές και πρωτοβουλίες αγώνα στο πλαίσιο αντίστασης και αναχαίτισης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
15 χρόνια μετά την δολοφονία του αναρχικού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κοροκονέα και Σαραλιώτη και της κοινωνικής εξέγερσης που πυροδότησε, η κρατική και καπιταλίστική βαρβαρότητα συνεχίζει ολοένα και πιο έντονα να εκδηλώνεται στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Από τις κρατικές δολοφονίες του Βασίλη Μάγγου, του Νίκου Σιαμπάνη, Κώστα Φραγκούλη, Χρήστου Μιχαλόπουλου, Κώστα Μανιουδάκη, τους 57 νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη, το ναυάγιο της Πύλου, μέχρι τα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Γάζα το πρόταγμα της εξέγερσης παραμένει η μόνη ρεαλιστική απάντηση κόντρα στον ρεφορμισμό και την διαμεσολάβηση των "ειδικών" της πολιτικής. Ο Δεκέμβρης αποτέλεσε σημείο τομής για την μεταπολιτευτική περίοδο γιατί ακριβώς ανέδειξε τις δυναμικές του αυτοοαργανωμένου αγώνα, της άμμεσης δράσης και της ταξικής αλληλεγγύης. Δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν και δεν έθεσε κανένα αίτημα. Ανέδειξε τα πολιτικά επίδικα μίας αταξικής-αντικρατικής κοινωνίας στο εδώ και στο τώρα κόντρα στις λογικές της μεταβατικότητας και των μεταρρυθμίσεων και για αυτο δεν κατάφερε κανένας θεσμός να τον αφομοιώσει και να τον αλλοιώσει. Ο Δεκέμβρης ήταν μία απάντηση ενάντια σε έναν κόσμο θανάτου και εξαθλίωσης και έθεσε τις βάσεις για ένα νέο κύκλο δημιουργικότητας και ριζοσπαστικοποίησης των επόμενων γενεών. Δεκάπέντε χρόνια μετά δεν αποτυπώνουμε καμία επετειακότητα στον Δεκέμβρη αλλά αγωνιζόμαστε οργανωμένα για να τον ξεπεράσουμε. Για να θέσουμε τις βάσεις, να δημιουργήσουμε τις δομές έτσι ώστε η επόμενη εξέγερση - που αργά ή γρήγορα θα έρθει - να μετατραπεί σε μία επαναστατική διαδικασία ανοικοδόμησης. Για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στην κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.


Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας για την οργάνωση της πολιτικής μας παρουσίας στις 6 Δεκέμβρη το πρωί σε συντονισμό με άλλες φοιτητικές αναρχικές ομάδες και ελευθεριακά σχήματα την Τρίτη 5/12 στις 17:00 στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων, είσοδος από οδό Στουρνάρη).


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας