Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονημένη trans προσφύγισσα Αna Ivankova
Τετάρτη 12 Ιούλιος 2023, 08:00pm
Επισκέψεις : 699
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στις 11/7 η Ana Ivankova μια τρανς γυναίκα, προσφύγισσα, με καταγωγή από την Κούβα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της, στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ επέλεξε να αναφερθεί στη "δολοφονία ενός άντρα" ενώ στη συνέχεια και τα ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν την ίδια είδηση.

Στο πρόσωπο της Αnna χτυπούν μια τρανς, μια γυναίκα, μια προσφύγισσα, μια ζωή που για το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως αξία.
Οι ζωές των καταπιεσμένων συνεχίζουν να θυσιάζονται. Το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα θέλει να εξοντώσει σιωπηλά όσους "θεωρεί" ως πλεονάζοντες πληθυσμούς καλλιεργώντας τον φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό.
Στην μακρά λίστα των νεκρών της πανδημίας μετά την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, το πολυνεκρο ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο αλλα και στις αμέτρητες δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, τις καθημερινές γυναικοκτονίες και των δεκάδες εργατικών δυστυχημάτων έρχεται να προστεθεί άλλη μια δολοφονία.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο.

Ενάντια στην κρατική, καπιταλιστική και πατριαρχική βαρβαρότητα

Δεν ξεχνάμε – Δε συγχωρούμε τη δολοφονία της τρανς προσφύγισσας Άννα Ιβάνκοβα
Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Ζακ / Zackie Oh και τον θάνατο της Δήμητρας από τη Λέσβο

Ιβάνκα, Καρολάιν, Δήμητρα, Ελένη
Καμία άλλη δολοφονημένη

 

unnamed

Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία – Για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία

Συγκέντρωση: Τετάρτη 12/7, Καμάρα, 20.00

 

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοποθεσία Καμάρα