Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη-Libertatia] Ανοιχτή συνέλευση της ομάδας βιβλιοθήκης
Σάββατο 01 Απρίλιος 2023, 03:30pm
Επισκέψεις : 1534
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sun vivliothikis 2

Ανοιχτή συνέλευση της ομάδας βιβλιοθήκης της κατάληψης Libertatia,  Σάββατο 1 Απρίλη στις 15:30 και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα

Η ομάδα βιβλιοθήκης της κατάληψης Libertatia δημιουργήθηκε στα τέλη του Δεκέμβρη του 2021 μετά από ανοιχτό κάλεσμα για συλλογή βιβλίων, με σκοπό την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης, η οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Ιανουάριο του 2018 στον εμπρησμό της κατάληψης από φασιστικές γκρούπες. Κύρια αρμοδιότητα της ομάδας είναι η διαχείριση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 400 τίτλους βιβλίων και διαρκώς εμπλουτίζεται, και του βιβλιοπωλείου από όπου μπορεί να προμηθευτεί κάποιος βιβλία διαφόρων κινηματικών εκδοτικών οίκων. Παράλληλα η ομάδα ασχολείται με μεταφράσεις κειμένων και ντοκιμαντέρ, συγγραφή μπροσούρων, συλλογικές αναγνώσεις βιβλίων και αυτομορφωτικές διαδικασίες, ενώ έχει επωμιστεί και τη λειτουργία του αυτοοργανωμένου εκδοτικού εγχειρήματος της κατάληψης Nowa Cultura. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες γιατί ο ακτιβισμός και η συμμετοχή στον αγώνα είναι απαραίτητο να συνοδεύονται πάντοτε και από την καλλιέργεια σε θεωρητικό επίπεδο. Θα μπορούσε να ειπωθεί βέβαια πως η θεωρητική συγκρότηση επιτυγχάνεται και αν κάτσει μόνος του κάποιος και καταπιεί τόνους βιβλίων. Σε αυτό θα απαντήσουμε πως η γνώση σίγουρα από μόνη της έχει μεγάλη αξία, όταν όμως τη μοιράζεται κάποιος η αξία της πολλαπλασιάζεται, καθώς έτσι ξεκινάει μια διαδικασία συλλογικής ανέλιξης και ζύμωσης διαφορετικών ιδεών, θέσεων και αντιλήψεων που κανείς μόνος του δεν μπορεί να έχει. Η ομάδα βιβλιοθήκης κάνει συνέλευση κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα και είναι ανοιχτή σε όποιο άτομο θέλει να συμμετέχει.

Τοποθεσία Κατάληψη Libertatia

Πρόσφατα άρθρα