Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Ανοιχτό πλαίσιο και ΓΣ συλλόγου | Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας
Δευτέρα 06 Μάρτιος 2023, 12:00pm
Επισκέψεις : 933

Οι προηγούμενες μέρες μας βρήκαν αντιμέτωπους με μια ανείπωτη τραγωδία, τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων. Χιλιάδες κόσμου, όλες αυτές τις μέρες,διαδηλώνει ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο που καθε φορά δείχνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, πώς αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες ζωές, δηλαδή ως ένα μέσο παραγωγής κέρδους και ως εκεί.

Ταυτόχρονα εδώ και δύο μήνες ο χώρος των καλλιτεχνών μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και των ζώων μας. Από το ΠΔ85, ένα διάταγμα που βάζει στο στόχαστρο τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, καθιστώντας το πτυχίο τους ισάξιο με ένα απολυτήριο λυκείου, μέχρι την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας (άρθρο 99) που πιάνει σχεδόν όλες τις σχολές,όπως και τη δική μας αλλά μέχρι και την συνολική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με τον ν.4777.

Την Τετάρτη είναι και η 8η Μάρτη, ημέρα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία που ειναι θεσμική-συστημικη. Στον κόσμο της εξουσίας και της πατριαρχίας οι παρενοχλήσεις, οι ξυλοδαρμοί και οι βιασμοί, οι γυναικοκτονίες, οι επιχειρησεις του τράφικινγκ, οι παιδεραστές, βασανιστές και μπάτσοι δολοφόνοι είναι η καθημερινότητα.

Και αυτές οι μέρες δε μπορεί να είναι δικές μας. Ζούμε σε έναν κόσμο φτώχειας, εκμετάλλευσης, δυστυχίας και πόνου, στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού. Είναι καίρια σημαντικό η φωνή μας να αποκτήσει σάρκα και οστά και να τσακισει όλους όσους προσπαθούν να τη πνίξουν.


Καλούμε λοιπόν σε συγγραφή ανοιχτού πλαισίου τη Δευτέρα 6/3, 12:00, στην αίθουσα Δ22,, μια διαδικασία για όλο το κόσμο της σχολής να βρεθεί και να συζητήσει τις αποφάσεις που θέλει να παρθούν, αυτοοργανωμενα και από τα κάτω,για την γενική συνέλευση του τμήματος μας, που είναι Τρίτη 7/3 στις 11:00.

Να εκφράσουμε την κοινωνική μας οργή με καταλήψεις, πορείες, απεργίες, συγκρούσεις μαζικές ενάντια στο σάπιο αυτό εξουσιαστικό σύστημα.

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας ΑΠΘ

afisa esg 06032023

Τοποθεσία ΣΘΕ ΑΠΘ