Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Διαδήλωση για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη
Κυριακή 05 Μάρτιος 2023, 11:30am
Επισκέψεις : 869

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ – ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για το ΚΡΑΤΙΚΟ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 στις 11:30 ΚΑΜΑΡΑ

Κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή και έκφανση της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής, γίνεται προφανές ότι το κράτος και το κεφάλαιο δολοφονούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν! Από τη διαχείριση την πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης, τις φωτιές στην Εύβοια, τη διαχείριση των μεταναστευτικών πληθυσμών, με τις δολοφονίες και τα push-backs στα σύνορα, μέχρι τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, τους ξυλοδαρμούς φοιτητών, τους βιασμούς, τα κυκλώματα trafficking, τις δολοφονίες εργατών που ολοένα πολλαπλασιάζονται, είναι πλέον έκδηλο ότι οι ζωές των καταπιεσμένων είναι αναλώσιμες, δίχως αξία.

ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ !
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

afisa topikosAPOthessaloniki tempi 05032023


 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, μας είναι απολύτως αντιληπτό ότι το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ακριβώς την επόμενη μέρα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική...
Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.

Για τους λόγους που παραθέσαμε, καλούμε κι εμείς στην αυριανή διαδήλωση την Κυριακή 5/3 στις 11:30 στην Καμάρα από κοινού με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Όλοι στους δρόμους.

ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ : ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Κυριακή 5 Μαρτίου 11:30 Καμάρα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

afisa katalipsi vasiliko tempi 05032023

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Άλλη μια μέρα που βιώνουμε την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Άλλη μια μέρα που το κρατικό κέρδος υπερβαίνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, τα εργατικά ατυχήματα, τους νεκρούς στα σύνορα και στους δρόμους, τις φωτιές και τις πλημμύρες έρχονται να προστεθούν οι νεκροί στα μέσα μεταφοράς.

Άλλη μια φορά οι βασικές κοινωνικές υποδομές υπολειτουργούν, καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.
Από την μια οι εργαζόμενοι των τρένων φωνάζουν χρόνια για την υπολειτουργία και την υποστελέχωση αυτών και από την άλλη το κράτος τους αγνοεί. Προφανώς και δε μιλάμε για ατύχημα, αλλά για άλλη μια κρατική και καπιταλιστική δολοφονία εις βάρος των λαϊκών μαζών.

Δε τρέφουμε αυταπάτες για το "κοινωνικό" κράτος, ούτε για τις δημόσιες δαπάνες τους, ούτε για το "εθνικό" πένθος που κυρήττουν.
Στεκόμαστε απέναντι τους, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί φέρουν την ευθύνη

Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο.

Να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην θανατοπολιτική τους.

Δύναμη στις οικογένειές τους

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

quieta apergiatempi

Τοποθεσία Καμάρα