Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Πορεία για την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη
Τρίτη 13 Δεκέμβριος 2022, 07:00pm
Επισκέψεις : 1156
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

13/12/2022
16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 19:00


Ο Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Ο 16χρονος Ρομά που δέχτηκε σφαίρα από μπάτσο της ομάδας ΔΙΑΣ στο κεφάλι, μία εβδομάδα πριν σε καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, κατέληξε σήμερα το πρωί 13/12/2022.
Άλλο ένα όνομα έρχεται να προστεθεί στην αιματοβαμμένη λίστα των θυμάτων της δημοκρατίας, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από μπάτσους στο Πέραμα. Ο Κώστας δολοφονήθηκε γιατί ήταν Ρομά, γιατί γεννήθηκε στο περιθώριο της αστικής κοινωνίας. Η δολοφονία του Κώστα είναι κρατική δολοφονία και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επίθεσης του κράτους ενάντια στους καταπιεσμένους και όσους αντιστέκονται.
Θεωρούμε ότι μονάχα η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω, μπορεί να βάλει τέλος στην θανατοπολιτική του κράτους και να θέσει τους όρους για την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου.

 


ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΚΑΘΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ


ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 13/12 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

 

-----------------------

 

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 16 χρονών- ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, οι μπάτσοι πυροβολούν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη που του έκαναν- και μάλιστα αυτόκλητα -διότι δεν πλήρωσε 20ευρώ βενζίνη. Από τότε και για μία εβδομάδα βρισκόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, του οποίου η διοίκηση απέκρυπτε μεθοδευμένα την ιατρική του κατάσταση, ενώ στις 13 Δεκέμβρη το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Από τότε μέχρι σήμερα ΕΛ.ΑΣ και ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν αγώνα συγκάλυψης των πραγματικών στοιχείων του γεγονότος και διαστρέβλωσής του, φοβούμενοι την έκφραση της κοινωνικής οργής ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να κινητοποιήσουν τα πιο συντηρητικά, μισάνθρωπα, φασιστικά ένστικτα που ενστερνίζονται κομμάτια της κοινωνίας. Συκοφαντούν το 16χρονο παιδί που χαροπαλεύει, επιτίθονται σε ολόκληρη την τσιγγάνικη κοινότητα πασχίζοντας να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την απόπειρα δολοφονία του και διαχέουν προκαταλήψεις και ρατσισμό, όπως επιχειρούν κάθε φορά που χτυπάνε κάποιον από την πλευρά των αποκλεισμένων, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση της δολοφονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβρη του 2021 στην Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπάτσοι δολοφονούν κι όσο συνεχίζει να κυριαρχεί ο κόσμος της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης πάνω στις ανθρώπινες ζωές, δεν θα είναι και η τελευταία. Να υψώσουμε αναχώματα αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, καμία υποταγή. Να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο της Εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ –ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Προπύλαια: 13 Δεκέμβρη, 19.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων