Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη-ΕΣΤΟΒ] Συγκέντρωση αλληλεγγύης των απεργών εργαζομένων της "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"
Παρασκευή 07 Οκτώβριος 2022, 06:30pm
Επισκέψεις : 1018
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
estov taxiko
 
Συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 στις 18.30 μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας-Φιλίππου 43
 
Στηρίζουμε το κάλεσμα του Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».
 
----
 
Εδώ και 2 μήνες περίπου το σωματείο εργατoϋπαλλήλων της Μαλαματίνα έχει προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την απόλυση 15 συναδέλφων τους. Η εργοδοσία σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της με απολύσεις, τραμπουκισμο, και συλλήψεις εργαζομένων, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη, απολύει εκ νέου εκδικητικά συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη, απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΠΟΕΕΠ, και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Β. Ελλάδας. Ενώ στις 17/8 κατά τη διαρκεια συγκέντρωση του σωματείου μπροστά στο εργοστάσιο -ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας- είχαν γίνει άλλες 2 σύλληψείς δύο απεργών – συνδικαλιστών. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα αφεντικά έχουν στο πλάι τους το κράτος, την κυβέρνηση και την αστυνομία.
 Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια έντονη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο στα φτωχά και καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα. Μια επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής και πολυεπίπεδη που προσπαθεί να στερήσει από τον κόσμο της εργασίας κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους δύο αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη η τωρινή ακροδεξιά κυβέρνηση έχει περάσει ένα μπαραζ καταστροφικών νομοσχεδίων (περιστολή των διαδηλώσεων, τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, εκπαιδευτικό νόμοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία) καθώς και το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τη συνδικαλιστική δράση.
 Για εμάς μέσα σε αυτή τη συνθήκη είναι σημαντικό να οργανωθούν οι καταπιεσμένοι και οι εργαζόμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση από κράτος και κεφάλαιο που όλο και εντείνεται. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ταξική οργάνωση στη βάση και στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των δομών αγώνα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τη συλλογικοποίηση. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τα νέα αντεργατικά μέτρα, τα εργοδοτικά εγκλήματα και τις δολοφονίες πρέπει να είναι διαρκής κι οργανωμένος συνδεδεμένος με άλλα μέτωπα αγώνα.
 Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Να σταθούμε στο πλάι των απεργών να δυναμώσουμε τον αγώνα τους και να αποδείξουμε ότι με συντονισμένο αγώνα και αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ θα νικήσουν. Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα, παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας!
 
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”
 
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες απεργούς
 
-Επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων εργαζομένων της "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"
 
-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους εργάτες
 
Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στην βάση
 
Αύγουστος 2022
Τοποθεσία Φιλίππου 43

Πρόσφατα άρθρα