Υποστήριξη από το Κουρδόφωνο Αναρχικό Φόρουμ στις μαζικές εξεγέρσεις στο Ιράν

Οι αναρχικοί πάντα υποστήριζαν και θα υποστηρίζουν τις αυθόρμητες μαζικές εξεγέρσεις. Οι αυθόρμητες μαζικές εξεγέρσεις είναι σημάδι του αυξανόμενου επιπέδου δυσαρέσκειας, αντίστασης και αυτοσυνείδησης των καταπιεσμένων ενάντια στο κυρίαρχο σύστημα και την εξουσία. Αν και οι διαμαρτυρίες, οι ταραχές και οι εξεγέρσεις μπορεί να παίρνουν διαφορετικά ονόματα και χρώματα, στο περιεχόμενο τους είναι αντίσταση στην καταπίεση, αντίσταση στη βαρβαρότητα των αρχών και απόρριψη του καταπιεστικού συστήματος.


Είναι αλήθεια ότι η αιτία για την εξέγερση των καταπιεσμένων στις ιρανικές πόλεις ήταν η δολοφονία της Mahsa Amini (22χρονης Κούρδισσας), η οποία είχε ταξιδέψει στην Τεχεράνη με την οικογένειά της και συνελήφθη από τις αρχές, οι οποίες φέρεται να την κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σχέση με τον νόμο για το υποχρεωτικό χιτζάμπ και αργότερα πέθανε, ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού της. Αυτός ο τραγικός θάνατος έδειξε και πάλι την κτηνωδία των αρχών και συγκλόνισε τον κόσμο. Ωστόσο, το μήνυμα αυτής της εξέγερσης ήταν τόσο μια διαμαρτυρία ενάντια στη δολοφονία της Mahsa όσο και ένα πολύ ριζοσπαστικό μήνυμα που έσπαγε τα σύνορα προς το Ιράν και τον κόσμο ότι οι καταπιεσμένοι, ανεξάρτητα από τη γλώσσα, την εθνικότητα, τη φυλή, το χρώμα και τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους, καταπιέζονται από έναν ταξικό εχθρό και ένα σύστημα.


Αυτή η εξέγερση έσπασε τα όρια των προηγούμενων εξεγέρσεων όσον αφορά τη συνείδηση, τις δράσεις και το στόχο, απορρίπτοντας το μύθο του εθνικισμού, μια ισχυρή απάντηση στα πολιτικά κόμματα που το καθένα ζωγραφίζει την καταπίεση με τις αντίστοιχες ιδεολογίες του και το καθένα κατευθύνει τις διαμαρτυρίες σύμφωνα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά του. Αυτή η εξέγερση δεν ήταν μόνο ένα μήνυμα προς τους καταπιεστές στο Ιράν, αλλά και προς όλους τους καταπιεστές στον κόσμο. Ήταν κυρίως ένα μήνυμα προς όλους τους καταπιεσμένους ότι η καταπίεση δεν έχει έθνος, φυλή, φύλο ή εθνικότητα. Έχουν όλοι έναν κοινό εχθρό: την ταξική τους ύπαρξη, την ταξική κοινωνία και την ταξική κυριαρχία- Έχουν έναν βασικό και κοινό στόχο: να απελευθερώσουν τη ζωή και την ύπαρξη από την καταπίεση και τις απειλές καταστροφής, να απελευθερώσουν τον κόσμο από την καταπίεση των καπιταλιστών και την τυραννία των πολιτικών.


Εμείς, ως η κουρδόφωνη αναρχική πλατφόρμα, θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος των διαμαρτυριών όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων του κόσμου παντού και υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις διαμαρτυρίες, την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την εξέγερση ενάντια σε αυτή την ταξική κοινωνία και το σύστημά της σε όλα τα επίπεδα.


Οι σημερινές γενικές διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις αποτέλεσαν ένα ξαφνικό και αποτελεσματικό βήμα προς μια παγκόσμια ενότητα των καταπιεσμένων, απορρίπτοντας παράλληλα τις προσπάθειες πολιτικών και κομμάτων να διαιρέσουν και να κατακερματίσουν τις διαμαρτυρίες και να τις μετατρέψουν σε τροφή για κανόνια μέσα από ανταγωνισμούς για την οικοδόμηση εξουσίας.


Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της Mahsa Amini και στα θύματα των διαδηλώσεων.


Ζήτω ο αγώνας και οι εξεγέρσεις των καταπιεσμενων στις ιρανικες πολεις!


Ζήτω η ενοτητα των ταξικων αγώνων των εκμεταλλευομενων.!


Θανατος στις προσπαθειες του κυβερνωντος κόμματος και σε οσους βρισκονται στην αντιπολιτευση!


Θανατος στην ταξικη κυριαρχια σε όλα τα ονοματα και τα χρωματα της!


Κουρδόφωνο Αναρχικό Φόρουμ - 23 Σεπτεμβρίου

 

** Η μετάφραση έγινε από την Συντακτική Ομάδα του Land&Freedom από εδώ