Στις 29 Αυγούστου στο Portland το οποίο βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στην πρώτη γραμμή της αμερικανικής εξέγερσης ‘εισβάλουν’ χιλιάδες υποστηρικτές του Trump με αυτοκινητοπομπή. Ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα στο αντιφασιστικό κίνημα και οπλισμένους με μαχαίρια pepper spray και αεροβόλα όπλα ακροδεξιούς σε δεκάδες σημεία της πόλης.

 

Είχε προηγηθεί στις 25 Αυγούστου η δολοφονία δύο διαδηλωτών στην πόλη Kenosha από τον ακροδεξιό Kyle Rittenhouse, επίσης υποστηρικτή του Trump, o οποίος μαζί με παρακρατικές ομάδες περιπολούσε στην περιοχή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τους πισώπλατους πυροβολισμούς κατά του Jacob Blake στην πόλη Kenosha, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Οι ακροδεξιές ομάδες που εισέβαλαν στο Portland στα πλαίσια του «καραβανιού υπέρ του Τραμπ» είναι ένοπλοι παρακρατικοί σχηματισμοί οι οποίοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να «επιβάλουν την τάξη» επιτιθέμενοι στους εξεγερμένους. Ο Aaron Danielson ήταν μέλος ενός τέτοιου παρακρατικού σχηματισμού, του Patriot Prayer, που βρέθηκε στο Portland στις 30 Αυγούστου. Η δράση του συγκεκριμένου παρακρατικού φασίστα ανακόπηκε όταν ο Michael Reinoehl βρέθηκε απέναντί του και πυροβόλησε. Σύμφωνα με συνέντευξη του Michael Reinoehl ενεργού μέλους του κινήματος και αντιφασίστα, την οποία έδωσε ενώ βρισκόταν σε καθεστώς ημιπαρανομίας καθώς είχε στοχοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ως αυτός που πυροβόλησε τον φασίστα, ο Danielson κρατούσε μαχαίρι και κινούνταν επιθετικά.

Η στοχοποίηση του αντιφασίστα Michael Reinoehl ακόμα και με δημόσια δήλωση του Τραμπ κατέληξε στην εκτέλεση του από τις δυνάμεις καταστολής στις 4 Σεπτεμβρίου την ώρα της «επιχείρησης σύλληψής του». O Michael Reinoehl διαδηλωτής, εξεγερμένος, αγωνιστής, έδωσε τη ζωή του στη μάχη για την ελευθερία, στη μάχη ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Η μνήμη του θα ζει στις στους δρόμους της εξέγερσης, στις καρδιές όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα