Ενημέρωση αντιπληροφόρησης από την διαδήλωση (από το A-Infoshop):

"Πόλη για τον λαό: Οι πλούσιοι έχουν καταλάβει την πόλη μας, ας την πάρουμε πίσω!"

Στις 19 Ιανουαρίου 2023 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που η πόλη και το κράτος εκκένωσαν βίαια μία από τις πιο σημαντικές καταλήψεις στην Λιουμπλιάνα, το Αυτόνομο εργοστάσιο ROG που ήταν κατειλημμένο από το 2006. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αντιεξουσιαστικό κίνημα κάλεσε σε διαδήλωση τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενάντια στον εξευγενισμό της πόλης. 

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση η οποία κινήθηκε στο κέντρο της πόλης, περνώντας από το δημαρχείο καθώς και την τοποθεσία της εκκενωμένης κατάληψης όπου τώρα η πόλη χτίζει το νέο Κέντρο ROG (ένα ιδιωτικό-δημόσιο λουναπαρκ για "δημιουργικές βιομηχανίες") και για το οποίο το ευρύτερο κοινωνικό κίνημα οργανώνει μποϋκοτάζ. Η διαδήλωση ήταν επιτυχής, δυναμική και με παλμό καθόλη τη διάρκειά της.

Μεταξύ των πολλών συνθημάτων ενάντια στον εξευγενισμό, τα σύνορα, την αστυνομία και την αποικιοποίηση των πόλεών μας από το κεφάλαιο που φωνάχτηκαν στους δρόμους, υπήρχαν επίσης συνθήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Μεταξύ αυτών και το σύνθημα αλληλεγγύης στο κίνημα στην Θεσσαλονίκη: «Από την Λιουμπλιάνα μέχρι την Θεσσαλονίκη - Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Mundo Nuevo!".

Ενημέρωση για την εκκένωση του κατειλημμένου εργοστασίου ROG τον Ιανουάριο του 2021: εδώ

Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν μετά την εκκένωση: εδώ

Κάλεσμα διεθνιστικής αλληλεγγύης (2021): εδώ

 solidarity rog 28012021 lk37

Αλληλεγγύη στο επί 15 χρόνια κατειλημμένο Αυτόνομο Εργοστάσιο Rog στη Σλοβενία που εκκενώθηκε βίαια στις 19 Γενάρη, από τη δημοτική αρχή της Λιουμπλιάνα. Από την Αθήνα μέχρι τη Λιουμπλιάνα, καμία παράδοση, καμία ανακωχή απέναντι στην καταστολή, απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Φωτογραφία από την ταράτσα της ΛΚ 37 (28/01/2021).