Το κράτος, όχι απλά συγκαλύπτει τα κυκλώματα trafficking, αλλά στην ουσία αναλαμβάνει να πραγματώσει τις απειλές των βιαστών απέναντι στα θύματά τους!
Ο παιδοβιαστής Μίχος απειλούσε το 12χρονο κορίτσι ότι, αν τολμούσε να μιλήσει, εκείνος είχε τα μέσα να καταστρέψει την ίδια και την οικογένειά της. Την απειλή αυτή την υλοποιεί το ίδιο το κράτος με όλους τους τρόπους, έναν ανελέητο ψυχολογικό και υλικό πόλεμο στο παιδί, τη μητέρα του και την οικογένειά τους, με τρόπο εκδικητικό για το γεγονός ότι αποκάλυψαν τη δράση του κυκλώματος, αλλά και εκβιαστικό, ώστε να τους επιβάλλουν τη σιωπή.
Όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον Μίχο, οι αρχές όχι μόνο άφηναν τον χρόνο να κυλά, αλλά του έδωσαν κάθε ευκαιρία, κι εκείνου και της συζύγου του - πολιτεύτριας στο Δήμο Αθηναίων στην παράταξη Μπακογιάννη -, να επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν και να εξαγοράσουν την μητέρα, υποσχόμενοι ότι αλλιώς θα την πληρώσει εκείνη.
Ακριβώς επειδή αρνήθηκε την εξαγορά, η μητέρα βρέθηκε στο στόχαστρο.
Και όταν η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά από την επίμονη καταγγελία της οικογένειας, το κράτος, η αστυνομία, οι δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συντρίψουν 12χρονο κορίτσι, προσφέροντας έτσι προστασία στους δράστες.
Το παιδί βρέθηκε ουσιαστικά ανακρινόμενο, να σέρνεται στην ασφάλεια και στα δικαστήρια, χωρίς καμία μέριμνα που αρμόζει τόσο στην ηλικία του όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί θύμα σωματεμπορίας.
Τα ΜΜΕ έσπευσαν να σκυλεύσουν τη μητέρα, προσφέροντας σκανδαλοθηρική κάλυψη στους 200 και πλέον εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.
Οι δικαστικές αρχές προφυλάκισαν τη μητέρα του παιδιού, όχι μόνο για να ξεπλύνουν τις ευθύνες του κυκλώματος, αλλά στην πραγματικότητα δρώντας τιμωρητικά απέναντι στη 12χρονη, που, από τη στιγμή που μίλησε για όσα υπέφερε στα χέρια των παιδοβιαστών, βρέθηκε να χάνει τη μητέρα της, να απομακρύνεται από τα αδέρφια της, εκτεθειμένη στα ανθρωποφάγα ΜΜΕ και σε μέλη του κυκλώματος.
Σε συνέχεια, το κορίτσι βρέθηκε αντιμέτωπο με την τρομοκρατία ένοπλων αστυνομικών να περικυκλώνουν το αυτοκίνητο που επέβαινε και λίγο καιρό μετά δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι που διαμένει προσωρινά, αφού ο τόπος κατοικίας της "διέρρευσε" από την υπουργό της κυβέρνησης Δ. Μιχαηλίδου.
Και δεν φτάνει που απορρίφτηκε η αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας, που έχει σαν συνέπεια όχι μόνο την εσκεμμένη ενοχοποίηση της ίδιας πριν τη δίκη, αλλά και την διάλυση κάθε αισθήματος προστασίας για την 12χρονη και τα αδέρφια της, τώρα έρχεται και νέα απόφαση του εισαγγελέα της φυλακής:
Αυτή τη φορά απαγορεύει στη μητέρα να βλέπει το παιδί της μέσα από τη φυλακή.
Στόχος όλων αυτών των μεθοδεύσεων επαναλαμβάνουμε ότι είναι να εκβιάσουν τη σιωπή των θυμάτων που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν το κύκλωμα trafficking, να εξοντώσουν ψυχολογικά το παιδί και την οικογένεια για να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της υπόθεσης και από την καταγγελία των δραστών, να μετατεθεί η ευθύνη στους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκε και έπληξε ο Μίχος, για να συγκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος.
Είναι φυσικά το ίδιο κρατικό σύστημα δικαιοσύνης που συγκάλυψε τον παιδοβιαστή Λιγνάδη, αφήνοντάς τον ελεύθερο ακόμα και μετά την καταδίκη του, τον αστυνομικό Μπουγιούκο στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, και πάλι ενοχοποιώντας ουσιαστικά τα θύματα, που απαλλάσσει τους μπάτσους βιαστές του Α.Τ. Ομόνοιας και τόσες άλλες αμέτρητες περιπτώσεις που μαρτυρούν ότι η έμφυλη βία είναι συστημική, θεσμική και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι κομμάτι της κατασταλτικής βίας του κράτους για την τρομοκράτηση των καταπιεζόμενων, της ταξικής βίας απέναντι στους απόκληρους.
Μπορεί να μην έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, την αστυνομία, το κράτος και τους θεσμούς του, γνωρίζοντας πως όλες αυτές οι διαστάσεις δεν είναι παρεκκλίσεις αλλά συνθέτουν ένα μήνυμα: Ότι οι ζωές μας, το σώμα μας, η ζωή και το σώμα των φτωχών, των ανθρώπων χωρίς προσβάσεις στην οικονομική και πολιτική εξουσία, είναι αναλώσιμες, είναι εμπόρευμα σε κυκλώματα σύγχρονης δουλείας, που δρουν ανενόχλητα, υπό την προστασία των αρχών, γιατί ακριβώς αποτελούν κομμάτι των μηχανισμών εξουσίας και του τρόπου επιβολής στο κοινωνικό σώμα.
Ωστόσο, έχουμε να υποσχεθούμε ότι σε αυτόν τον πόλεμο, δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί, καμία γυναίκα, κανέναν άνθρωπο μόνο του απέναντι στα τέρατα. Γιατί το μόνο που μπορεί να συντρίψει την αδικία είναι η αλληλεγγύη μας, η φωνή μας, η δράση μας, ο συλλογικός αγώνας...

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

* Συζήτηση για το trafficking και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για την οικογένεια της 12χρονης:
Αντιπατριαρχικό Καφενείο στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Παρασκευή 26 Μάη, 20.00

Συντρόφισσες της αναρχικής συλλογικότητας Κύκλος της Φωτιάς


Πρόσφατα άρθρα