Την Παρασκευή 22/7, τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο της Κατάληψης Παλιό Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη επίσημο έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται στους καταληψίες η επικείμενη εκκένωση του χώρου την Τετάρτη στις 27/7/2022. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λάμβανε χώρα η επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης 111, η πρώτη κατασταλτική κίνηση εισβολής σε κατειλημμένους χώρους στην πόλη από τον Δεκέμβρη του 2021, όταν εκκενώθηκε η κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό.

Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφής αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά.

Το Παλιό Νεκροτομείο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το 2016, αποτελεί έναν από τους χώρους συσπείρωσης του ανταγωνιστικού κινήματος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να διοργανώνουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, όπως οι τελευταίες κινήσεις που έγιναν στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος παραμένει σε κίνδυνο με βασικό υπαίτιο τον κρατικό μηχανισμό που αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος αποφυλάκισης, ενός φυλακισμένου που έχει εκτίσει την ποινή του, επειδή συνεχίζει να δηλώνει αναρχικός.

Η επίθεση στο κίνημα θα απαντηθεί δυναμικά στον δρόμο. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κρατικού επιτελείου περί εκκενώσεων κάθε κατειλημμένου χώρου έχουν ακουστεί αλλεπάλληλες φορές με πιο πρόσφατη το περίφημο Τελεσίγραφο του τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Δεκέμβριο του 2019. Όπως τότε καλούμαστε και τώρα να υπερασπιστούμε τους χώρους μας με διαρκή παρουσία στους δρόμους και να αντισταθούμε στις επιθέσεις του κράτους στις δομές αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Παλιό Νεκροτομείο και θυμίζουμε στο κράτος και τα τσιράκια του πως κανένας δεν θα μείνει μόνος του στα χέρια της καταστολής και πως κάθε απόπειρα επίθεσης στους αγωνιζόμενους, από τα Εξάρχεια μέχρι την Αλεξανδρούπολη, θα απαντηθεί δυναμικά από το κίνημα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,
ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Καταληψη MUNDO NUEVO
Κατάληψη LIBERTATIA


Πρόσφατα άρθρα