Μικροφωνική Συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου!

Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών και συντροφικών σχέσεων.

Άμεση αποφυλάκιση του Π. Καλαϊτζή.

Στις 8 Φλεβάρη ο Π. Καλαϊτζής συλλαμβάνεται έξω από το σπίτι της συντρόφου του. Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι η συμμετοχή στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση». Για την αντιτρομοκρατική αποτελούσε απλώς το τρίτο πρόσωπο που θα ξεκλείδωνε την ένταξη της υπόθεσης στον τρομονόμο 187Α και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις ενός συντρόφου και μιας συντρόφισσας για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού». Κι ενώ από την πρώτη στιγμή ο Π. Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες μπροστά στα πραγματικά ελλιπέστατα και σαθρά στοιχεία που τον συνδέουν στην υπόθεση, αποφασίζεται η προφυλάκιση και των τριών.

Χωρίς αμφιβολία κράτος και αστυνομία υφαίνουν την πλεκτάνη μιας δικαστικής σκευωρίας εις βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται στον κοινωνικό και φιλικό κύκλο των αγωνιστών. Η ολομέτωπη επίθεση σε όποιον και όποια αμφισβητεί την κρατική κυριαρχία επιχειρεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Το σχέδιο της προληπτικής αντιεξέγερσης ενορχηστρώνει την εκδικητική μανία των αστυνομικών και δικαστικών μηχανισμών, τα τρομοσενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής, φτάνοντας ως και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων.

Η περίπτωση του Π. Καλαϊτζή είναι χαρακτηριστική. Το μόνο στοιχείο που τον συνδέει στην υπόθεση είναι το διαμέρισμά του που παραχώρησε στον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του πλέον ως σπίτι, για να μείνει σε καραντίνα εξαιτίας της νόσησης του από covid-19. Άλλωστε, ακόμη και μέσα στην ίδια τη δικογραφία οι ντέντεκτιβ της αντιτρομοκρατικής δεν μπόρεσαν να βρούνε κανένα άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με την υπόθεση. Η αναβάθμιση του δικαστικού οπλοστασίου του κατασταλτικού πλαισίου του κράτους αποκρυσταλλώνεται στον τρομονόμο 187Α και τη δίωξη αγωνιστών με βάση αυτόν, δηλαδή με ένα κατηγορητήριο που θέτει εξαρχής εξοντωτικές ποινές σε ενδεχόμενη καταδίκη. Γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι το κράτος και η αντιτρομοκρατική για να ικανοποιήσουν τα σχέδια τους, ποινικοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις και στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή χωρίς να υπάρχουν καν τα απαραίτητα στοιχεία.

Το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, και πάντα δίπλα σε κάθε έναν που έρχεται αντιμέτωπος με τις μεθοδεύσεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αναρχικούς αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους, που αντιμετωπίζουν το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων, να θέσουμε ανάχωμα στην «αντι»-τρομοκρατική εκστρατεία του κράτους.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Άμεση αποφυλάκιση του Π. Καλαϊτζή

Μικροφωνική Συγκέντρωση Τρίτη 21/6, 19:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης